Teen Wolf (1985)

  En teenager bliver pludselig til en (venlig) varulv, og det viser sig at have fordele både i sport og blandt kvinder!


  DEN SUCCESRIGE DELTIDS-VARULV

  Uden sidestykke en af de værste kommercielt finansierede og producerede Hollywood-film overhovedet. "Teen Wolf" satte samme år som succesen med Back to the Future (1985) stjernen Michael J. Fox i hovedrollen som teenageren Scott, der får langt mere kropsbehåring end ønsket.

   

  Deltids-varulv

  Det viser sig nemlig, at han er ved at forvandle sig til en (slags) deltids-varulv med hår næsten ud over det hele. Men det har en forklaring: Farmand lider af samme problem, han har bare hidtil ikke fundet det rette tidspunkt at pitche nyheden på.

   

  Åbner døre

  Men er det i grunden så tosset at være varulv? Det viser sig hurtigt, at det åbner døre til både et basketball-stortalent og popularitet blandt kvinderne, såvel som mændene (sidstnævnte naturligvis kun på et venskabeligt niveau!)

   

  Gennemført makværk

  "Teen Wolf" udmærker sig ved at være et gennemført makværk, og man forstår, at Michael J. Fox både i samtiden og efterfølgende har gjort alt for at krybe i nærmeste busk, hver gang talen er faldet på teenage-komedien.

   

  Outreret akavet

  Ud over at besidde en dialog dummere end selv det mest tarveligt udtjente brækjern, tonser filmen ud ad mindst 1000 forskellige tangenter, samtidig med at den meget gerne vil være den nye "landeplage"-succes. Det former nogle outreret akavaede sekvenser, der skriger til himlen af manglende tæft – på alle parametre.

   

  Uendelige mængder af fyldstof

  Med uendelige mængder af fyldstof, herunder endeløse, ligegyldige basketballkampe, hvor hårbollen Scott kører med klatten – med tidstypiske popsange dunkende ud i alle kanaler – fremstår "Teen Wolf" som én lang ligegyldighed uden sans for hverken humor eller varulve-potentiale.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1985, USA, Komedie, Romantik, Fantasi, Teenagere, Sport, Varulvefilm, 91 min.

  Dansk titel: Teen Wolf: Han er bare et hår bedre
  Instr: Rod Daniel Prod: Mark Levinson, Scott M. Rosenfelt Manus: Jeph Loeb, Matthew Weisman Foto: Tim Suhrstedt Klip: Lois Freeman-Fox Mus: Miles Goodman