Mr. Majestyk (1974)

    En melonbonde havner hele tiden i uføre, og snart har han politiet på nakken. Kan han da for fanden ikke bare få lov at høste de meloner?


    MELONER UDEN SAFT

    Særdeles tørt skrevet og eksekveret 70'er-action med altid sammenbidte Charles Bronson i titelrollen som Mr. Vince Majestyk. Han er melonbonde og skal netop til at indlede høsten, da væmmelige bagmænd stiller sig på tværs og bringer Majestyk i både uføre og politiets søgelys. Nu er det op til Majestyk at sparke røv og bevise sin uskyld.

     

    Damer, guns og masser af biler

    Damer, guns og masser af biler: Der er ikke sparet på rekvisitterne fra veteraninstruktør Richard Fleischer. Til gengæld er der sparet på det meste andet. I hvert fald fremstår actionfilmen som både lattervækkende gumpetung og er slet og ret jammerligt spillet over hele linjen.

     

    Få formildende omstændigheder

    Formildende omstændigheder begrænser sig til nydelige valg af locations, komplet med flotte bjergbaggrunde – og et ret så juicy klimaks med en alternativ biljagt gennem støvede landskaber, komplet med mørklagte tunneller. Alt det andet udgør ikke meget at skrive hjem om.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1974, USA, Action, Krimi, Biler på film, Bjerge på film, 103 min.

    Dansk titel: Mr. Majestyk
    Instr: Richard Fleischer Prod: Walter Mirisch Manus: Elmore Leonard Foto: Richard H. Kline Klip: Ralph E. Winters Mus: Charles Bernstein
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation