Small Soldiers (1998)

  Et legetøjsfirma producerer en række figurer, der får deres eget drabelige liv, og det volder problemer blandt børn og voksne.


  FANTASIEN PÅ RETTE STED

  Fantasien kender ingen grænser og er både hjerteligt og actionpakket indrammet for hele familien i Joe Dantes veloplagte iscenesættelse: "Small Soldiers" leverede i 1998 en vare, der både kastede videospil og merchandise af sig – og som på mange måder holder den dag i dag.

   

  En avanceret legetøjschip

  Teenageren Alan passer sin fars legetøjsbutik og modtager en række nye actionfigurer i sortimentet. Hvad Alan ikke ved, er, at figurerne er udstyret med en meget avanceret militærchip, og snart går miniaturesoldaterne og de øvrige figurer i krig mod hinanden – og menneskene omkring dem.

   

  Evigt sitrende

  Filmuniverset er hektisk og evigt sitrende, men primært i en frydefuld og svært underholdende tone, hvor humoren og de mange referencer til "virkelighedens" actionfilm og rollefigurer sidder lige i skabet. Her hjælper Jerry Goldsmiths ikonisk melodiske underlægning på vej, omend overanvendt. Musikken hører til blandt Goldsmiths bedste i den sene del af karrieren.

   

  Trives som fisk i vandet

  Skuespillerne – unge som gamle – trives som fisk i vandet, også de mange stjerner, der lægger stemmer til den brede vifte af actionfigur-typer. Og de mange figur- og miniatureeffekter ser stadig friske ud i 2022. Kort sagt en senhalvfemser-familiefilm, man skal unde sig selv at gå på opdagelse i.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024