The Postman Always Rings Twice (1981)

  En ung kvinde forføres af en vagabond – og sammen planlægger de at myrde hendes mand for at kunne være sammen.


  FORCERET FORTÆLLELYST

  Elegant og velspillet, men også mærkværdigt håndtamt og i glimt temmelig utroværdigt periodedrama. "The Postman Always Rings Twice"-genindspilningen, baseret på James M. Cains roman, emmer således i Bob Rafelsons iscenesættelse af en lidt forceret fortællelyst.

   

  Pladask forelsket

  Jack Nicholsons Frank Chambers er en rodløs vagabond, der ikke er helt reel med sine forehavender. Da han en dag havner på en diner et sted i udkants-USA, falder han pladask for indehaverens smukke kone, Jessica Langes Cora Papadakis.

   

  En gusten plan

  Da kærligheden snart bliver gensidig, må det hemmelighedsfulde par lægge en plan for at slippe af med hr. Papadakis – for hvordan kan de ellers leve livet frit? Problemet er bare, at de to vist ikke har tænkt deres plan helt igennem...

   

  Smask-flot tidsbillede

  Tidsbilledet af depressions-æraens USA er smask-flot i George Jenkins' produktionsdesign, og svenske Sven Nykvists fotografering indfanger mange lækre stemninger af tidstypiske biler, busser og andre hverdagsgenstande.

   

  Uforløst

  Samtidig trives Jack Nicholson og Jessica Lange tydeligvis rigtig fint som det forelskede par i en knibe, de løser på den kringlede måde. Men spillet er – ligesom filmen som hele – præget af det uforløste, måske fordi filmoplevelsen i sin udstråling emmer lidt af "pligtopgave".  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024