Last Train from Gun Hill (1959)

  Da hans kone myrdes, må en sherif hive fat i sin gamle ven, hvis søn er gerningsmanden. Det skaber gnidninger.


  GNIDNINGER I WESTERNFLÆKKEN

  Her på tærsklen til 1960'erne serverede instruktør John Sturges en virkelig habil og tilmed rolig western, før han bragte os evergreens som The Magnificent Seven (1960) og The Great Escape (1963).

   

  Livet tager en drejning

  Kirk Douglas er i rigtig fin form som sheriffen Matt Morgan, hvis verden fra den ene dag til den anden tager en ordentlig drejning. Hans unge (indianer-)kone er blevet voldtaget og dræbt på landevejen – tilmed for øjnene af hans 9-årige søn.

   

  Moralsk skismatiske gnidninger

  Nu er Matt på sporet af gerningsmanden, men da det bliver klart, at det er hans gamle ven Craig Beldens søn, der har myrdet konen, opstår der gevaldige og moralsk skismatiske gnidninger.

   

  Ingen fingre imellem

  Anthony Quinns Belden er nu en magtfuld rigmand og var engang for længe siden rigtig gode venner med Matt og reddede tilmed hans liv. Men Matt har ikke tænkt sig at lægge fingre imellem, og snart har han Beldens søn i lænker på et hotelværelse med udsigt over gaden.

   

  Fine western-takter

  Selvom "Last Train from Gun Hill" mangler det sidste for at brænde rigtig igennem, og af og til bliver temmelig teatralsk, er der alligevel mange fine western-takter. Udover Kirk Douglas er også Carolyn Jones et herligt bekendtskab. Som flækkens tænksomme glædespige går hun bramfrit ind i twisten mellem de to gamle venner.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024