The Magnificent Seven (1960)

  I jagten på en grum revolvermand og hans håndlangere beslutter beboerne i en lille mexicansk landsby at hyre en gruppe erfarne revolvermænd.


  STOR STÅHEJ FOR INGENTING

  Sammenhængende film:

  The Magnificent Seven (1960)

  The Magnificent Seven (2016)

   

  Denne amerikaniserede westernudgave af Kurosawas "De syv samuraier" er i al sin småvulgære udstråling i dag lige dele kitsch og kaos.

  Sylespids synkronisering
  Det er svært ikke at trække på smilebåndet ad de mange slette birolleskuespillere, den sylespidse synkronisering og de uendeligt mange genreklichéer, der står på nakken af hinanden, men skåret helt ind til benet rummer den universelle retfærdighedsdramatik sunde kvaliteter.
   

  Skovlen under skurken

  I en lille mexicansk landsby er man efterhånden ved at have fået nok af en grum revolvermand og hans håndlangere, der plyndrer landsbyen, hver gang de kommer i nærheden af den. Indbyggerne har ikke evnerne til at gøre modstand. Ingen af dem har nogensinde håndteret et våben.
   

  Erfarne revolvermænd

  En lille gruppe af byens mænd drager af sted for at finde erfarne revolvermænd, der er villige til at hjælpe landsbyen. Og efter at have hvervet alle tiders effektive leder i skikkelse af Yul Brynner, melder den ene dygtige gunslinger efter den anden sig, på trods af den høje risiko og den ringe betaling.

  Knald i knald
  Herfra går det slag i slag og knald i knald: for fjenden må og skal besejres, koste hvad det vil.

  Stærk maskulin udstråling
  Filmens primære fascinationsværdi i dag er uden tvivl den lille håndfuld af mandlige skuespillere, der i 1960 endnu ikke var stjerner - men som siden næsten alle blev blandt de helt store navne. Ikke at nogle af spillerne udfordres til at brillere: deres udstråling er i sig selv hele oplevelsen værd.

  Granit
  Yul Brynner - der var den eneste rigtigt etablerede med en Oscar-statuette i bagagen - er filmens stærkeste udstråling med sin næsten granitagtige maskulinitet.

  Robert Vaugh, Steve McQueen og Charles Bronson bidrager alle med fint afmålt charme som de tre meget forskellige revolversvingertyper.

  Ikonisk musik
  Elmer Bernsteins ikoniske filmmusik er gået over i historien blandt de mest (mis)brugte temaer - forståeligt nok med den umiddelbart stærke musikalske værdi.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1960, USA, Western, Action, 128 min.

  Dansk titel: Syv mænd sejrer
  Instr: John Sturges Prod: John Sturges Manus: William Roberts Baseret på: manuskriptet til "Shichinin no Samurai" af Shinobu Hashimoto & Akira Kurosawa Foto: Charles Lang Jr. Klip: Ferris Webster Mus: Elmer Bernstein
  Priser
  • AAN - Bedste musik