The Magnificent Seven (2016)

    En gruppe mænd lader sig overtale til at gå i kamp mod en samvittighedsløs forretningsmand i Det Vilde Vesten.


    FLOT FORUDSIGELIGHED

    Sammenhængende film:

    The Magnificent Seven (1960)

    The Magnificent Seven (2016)

     

    Endnu en amerikaniseret westernudgave af Kurosawas "De syv samuraier", denne gang i let omskrevet og moderne indpakning: Denzel Washingtons djærve revolvermand lader sig overbevise af en lokal, ung enke - hendes mand og flere andre er blevet slagtet på åben gade af forretningsmanden Bogue, og nu vil hun have hjælp til hævn/retfærdighed.

     

    Forberedt til tænderne

    Revolvermanden Chisholm samler seks vidt forskellige mænd omkring sig, og de begynder nu at gøre sig klar i den lille flække. Snart vil Bogue få at vide, at de venter - og så har Chisholm og hans efterhånden mange mænd mere end blot en enkelt lille overraskelse i ærmet.

     

    Flot teknisk indpakning

    Det, der primært holder dampen oppe i dette stort opslåede westerndrama er perlerækken af veloplagte og dygtige skuespillere - og den virkelig flotte tekniske indpakning. Det er lækkert at se på, og klichésituationerne forløber troværdigt.

     

    Intet overrasker

    Men der er samtidig ikke noget, der kommer som en overraskelse - dette faktum er endda tykt understreget af den nærved konstant tilstedeværende og meget støjende underlægningsmusik (James Horners sidste score i øvrigt). Musikken forudsiger alle begivenheder med stemningstoner.

     

    Habil underholdning

    Støjen og den lange spilletid til trods udgør "The Magnificent Seven" habil underholdning med høj grad af lækkerhed. Bedst blandt spillerne er Ethan Hawkes Goodnight Robicheaux og Peter Sarsgaards skurke-Bogue.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2016, USA, Western, Action, Drama, 132 min.

    Dansk titel: The Magnificent Seven
    Instr: Antoine Fuqua Prod: Roger Birnbaum, Todd Black Manus: Nic Pizzolacco, Richard Wenk Baseret på: manuskript af Akira Kurosawa, Hideo Oguni og Shinobu Hashimoto Foto: Mauro Fiore Klip: John Refoua Mus: Simon Franglen, James Horner