Teenage Kicks (2016)

    17-årige Miklós er ved at finde en identitet som homoseksuel, men mister sin elskede storebror og bliver slået tilbage.


    AUSTRALSK HOMO-PATOS

    Her kommer instruktør Craig Borehams spillefilmsudgave af egen kortfilm, Drowning (2009). Men lad det være sagt med det samme: "Teenage Kicks" ejer slet ikke samme tyngde, indsigt og identifikation som kortfilmen – og så er den lange version tilmed utroværdig.

     

    Lun på sin bedste ven

    17-årige Miklós er meget lun på sin bedste ven, Dan. Men Dan er omvendt en ladies' man, i hvert fald er han kun overfladisk interesseret i lidt petting og en fællesspiller foran flimmerens lesbiske stønne-porno.

     

    En omgang grengymnastik

    Så sker det ulykkelige, at Miklós' elskede storebror bliver kørt ihjel. Og det er vel at mærke næsten umiddelbart efter, at Miklós er blevet afsløret i at spille den af, mens han observerede storebror, der selv var godt i gang med en omgang grengymnastik (med røven i vejret) og havde ladet døren stå på klem ud til gangen.

     

    En tur i kanen?

    Nu er storebror i affekt, og det koster ham livet på en efterfølgende cykeltur i alt for høj fart. Tilbage står sagesløse Miklós og kan ikke finde ud af det. Vil Dan måske alligevel gerne med i kanen, eller er der hold i hans flirts med en pigekæreste?

     

    Slår aldrig ind som en turbo

    "Teenage Kicks" slår aldrig ind som en turbo (it kicks in, som dette hedder på engelsk). Der er små oaser, der udgør en vis interessant betragtning af den sarte hovedperson, men de er få og overskygges gevaldigt af den gennemsyrende patos.

     

    Alt for gamle

    Protagonisterne er alt for gamle til at spille teenagere (Miles Szanto spillede også teenage-Mik i kortfilmen syv år tidligere), og begivenhederne er i det hele taget uklædeligt udpenslede i både fortælling og den trofast følgende underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2016, Australien, Drama, Homoseksuelt tema, Teenagere, 98 min.

    Dansk titel: Teenage Kicks
    Instr: Craig Boreham Prod: Annmaree Bell Manus: Craig Boreham Foto: Bonnie Elliott Klip: Adrian Chiarella Mus: David Barber
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation