After Love (2020)

  Da Marys arabiske mand dør, begynder hun at opdage hans hemmelige dobbeltliv fra dengang. Måske kan det åbne nye, uventede døre.


  ESSENTIEL NÆRHED

  +  PLUS: spil | intimitet | balance | ro

  -MINUS: præmis ikke 100 % troværdig

   

  Joanna Scanlans midaldrende, britiske Mary Hussain har været gift i mange år, men har aldrig mistænkt sin arabiske mand på nogen måde. Da han dør pludseligt, begynder hemmelighederne imidlertid at vælte ud af skabet. I et forsøg på at finde forklaringer og sammenhænge forfølger Mary en mystisk kontakt til ægtemanden.

   

  Afdødes hemmelige elskerinde

  Det bringer hende over på den anden side af Den Engelske Kanal, hvor afdøde viser sig at have haft en elskerinde i mange år. Ved et tilfælde rodes hun ind i elskerindens hverdag og kan nu begynde at lægge brikkerne i et puslespil, der bliver større og større.

   

  Emmer af (melo)drama

  Aleem Khans debutfilm emmer af (melo)drama, men i en ret fin balance. ”After Love” er således bundet sammen af elegant doserede skuespillerpræstationer, en enkel og intim stil og en række situationer, der vækker brede smil på læberne. Selvom det grundlæggende plot twist hænger lidt i tovene (det er ikke 100 % troværdigt), æder man alligevel præmissen.

   

  Essentiel nærhed

  Her er nærheden essentiel i alt fra den underspillede formidling til de kærlige, om end også anspændte, menneskelige relationer. Betagende mange sekvenser er helt fritaget for underlægningsmusik, og som perspektiv på de mange indendørs snakkedramaer bringer Aleem Khan naturens ro ind i fine intermezzi.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2020, Storbritannien, Drama, Teenagere, Homoseksuelt tema, 89 min.

  Dansk titel: After Love
  Instr: Aleem Khan Prod: Matthieu de Braconier Manus: Aleem Khan Foto: Alexander Dynan Klip: Gareth C. Scales Mus: Chris Roe
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • CAN - Gan Foundation Support for Distribution