A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

  En gruppe teenagere på en mentalinstitution hjemsøges af en afdød barnemorder, der gør deres mareridt til virkelighed.


  FLERE VÅGNE MARERIDT

  +  PLUS: unge-spil | timing | effekter | idérigdom

  -MINUS: periodisk ultra-støjende | voksenspil på det jævne

   

  Sammenhængende film:

  A Nightmare on Elm Street (1984)

  A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge (1985)

  A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

  A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988)

  A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (1989)

   

  Gyser-konceptet på og omkring Elm Street holder bestemt stadig i film nr. 3: Mere af samme velkoreograferede og veltimede teenagegys, hvor fantasien bliver til virkelighed gennem mareridtsmøder med den afdøde barnemorder Freddy Krueger.

   

  Martrede teenagere

  Det må en gruppe i forvejen sjæleligt martrede teenagere erfare på egen krop og psyke, da Freddy Krueger hjemsøger dem i drømmene på dén mentalinstitution, de alle er buret inde i. En efter en bliver de lokket og styret i døden af Kruegers nådesløse spøgelse, før der måske er hjælp at hente fra en af institutionens ansatte.

   

  Følt ungespil

  Bedst og mest følt spil finder vi blandt de unge, hvor særligt Patricia Arquette – i sin filmdebutrolle – er blændende. De voksne er lidt mere fesne og har ikke den samme umiddelbare indlevelse i det fantastisk-gyselige univers.

   

  Periodisk anmassende

  Ind imellem bliver 3'eren – ligesom sine forgængere i øvrigt – en kende for anmassende, særligt i lyd- og musikbilledet. Så er det med at finde muligheder for at skrue lidt ned, inden der blæses fuldstændig nådesløst bagud.

   

  Idérigdom og overraskelser

  Glædeligt ved en 3'er i en gyserfilmserie er at opleve, at idérigdommen stadig er både diger og overraskende. Effekterne følger trop og er i al deres mekaniske genkendelighed ganske foruorligende.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1987, USA, Gyser, Fantasi, Teenagere, Seriemordere, 96 min.

  Dansk titel: Morderisk mareridt 3
  Instr: Chuck Russell Prod: Robert Shaye Manus: Wes Craven, Bruce Wagner, Frank Darabont, Chuck Russell Foto: Roy H. Wagner Klip: Terry Stokes, Chuck Weiss Mus: Angelo Badalamenti