Dead Silence (1997)

  Tre desperate fanger, der netop er undsluppet, tager et kuld døve børn og deres lærere som gidsler i en forladt fabriks-bygning. En erfaren agent kommer på sagen.


  HÅNDTAM TV-KRIMI

  James Garner pryder "forsiden" af denne HBO-tv-film, der lover følgende hæsblæsende omdrejningspunkt: "It's a hostage situation, a loaded gun does all the talking." Så er tonen ligesom slået an, og den grundlæggende idé fejler sådan set heller ikke noget – at lade en gruppe døve børn blive gidlser i tre desperate fangers kamp for at undslippe FBI og politiet.

   

  Et kriminelt trekløver

  Børnene bures inde på loftet af en forladt fabriksbygning, mens det kriminelle trekløver forsøger at smede rænker med James Garners erfarne FBI-agent John Potter, der netop er ankommet til stedet. Men en af de største forhindringer på et samarbejde bliver forbrydernes dumsmarte omgang med skydevåben.

   

  Vattet standard

  Den faldefærdige og forladte fabriksbygning er reelt tv-filmens største udstråling – resten er i temmelig høj grad vattet standard-actionkrimi uden ret meget blus på kedlerne. Klichéerne stortrives, arketyperne er meget hårdt trukket op, og intet kommer som en overraskelse.

   

  Giver den gas

  Kim Coates giver den rigtig gas som superskurken Theodore Handy, der ikke skyr nogen midler for at få sin vilje. Masser af underlægningsmusik dikterer stemninger fra ende til anden, men isoleret set er musikken pænt komponeret.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024