Painted Boats (1945)

    Vi følger livet ombord på kanalbådene i Storbritannien – en uddøende fragtvej og en levevej for de få.


    UNIK KANALRUNDFART

    Enestående 1945-indblik i livet ombord på de farvestrålende engelske kanalbåde: Her kan man opleve et af den legendariske filmfotograf Douglas Slocombes allertidligste arbejder i en blot timelang spillefilm, som man i dag nok vil betegne som en art dramadokumentar.

     

    Ad smukke engelske kanaler

    Familien Smith er blandt de få, der stadig lever af at fragte gods fra a til b ad de smukke engelske kanaler. Og familien er endda så gammeldags, at båden endnu ikke har fået den primitive, encylindrende motor, der ellers er udbredt.

     

    Med hånd- og fodkraft

    Således må der bruges hånd- og fodkraft, når diverse forhindringer dukker op – ikke mindst tunnellerne gennem bakkerne, hvor man må bruge fodkraft mod tunnelvæggene for at skubbe sig frem... i totalt mørke.

     

    Smukt perspektiveret

    "Painted Boats", der til det amerikanske marked fik den mere salgbare titel "The Girl of the Canal", er fuld at atmosfære og indblik i en uddøende branche og livsstil. Meget smukt perspektiveret i den dokumentariske stil med billeder af industri og landskab.

     

    Ringe lydarbejde

    Største hage er den ringe lyd- og dialogsynkronisering, der totalt udelukker atmosfærelyde, herunder den synlige blæst i trækronerne og vandets rislen.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1945, Storbritannien, Drama, Skibe på film, 63 min.

    Dansk titel: Painted Boats
    Instr: Charles Crichton Prod: Michael Balcon Manus: Stephen Black Foto: Douglas Slocombe Klip: Leslie Allen
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation