Painted Boats (1945)

  Vi følger livet ombord på kanalbådene i Storbritannien – en uddøende fragtvej og en levevej for de få.


  UNIK KANALRUNDFART

  Enestående 1945-indblik i livet ombord på de farvestrålende engelske kanalbåde: Her kan man opleve et af den legendariske filmfotograf Douglas Slocombes allertidligste arbejder i en blot timelang spillefilm, som man i dag nok vil betegne som en art dramadokumentar.

   

  Ad smukke engelske kanaler

  Familien Smith er blandt de få, der stadig lever af at fragte gods fra a til b ad de smukke engelske kanaler. Og familien er endda så gammeldags, at båden endnu ikke har fået den primitive, encylindrende motor, der ellers er udbredt.

   

  Med hånd- og fodkraft

  Således må der bruges hånd- og fodkraft, når diverse forhindringer dukker op – ikke mindst tunnellerne gennem bakkerne, hvor man må bruge fodkraft mod tunnelvæggene for at skubbe sig frem... i totalt mørke.

   

  Smukt perspektiveret

  "Painted Boats", der til det amerikanske marked fik den mere salgbare titel "The Girl of the Canal", er fuld at atmosfære og indblik i en uddøende branche og livsstil. Meget smukt perspektiveret i den dokumentariske stil med billeder af industri og landskab.

   

  Ringe lydarbejde

  Største hage er den ringe lyd- og dialogsynkronisering, der totalt udelukker atmosfærelyde, herunder den synlige blæst i trækronerne og vandets rislen.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1945, Storbritannien, Drama, Skibe på film, 63 min.

  Dansk titel: Painted Boats
  Instr: Charles Crichton Prod: Michael Balcon Manus: Stephen Black Foto: Douglas Slocombe Klip: Leslie Allen
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation