6 Bullets (2012)

  Da en boksers 14-årige datter bliver kidnappet af væmmelige russere, må en afdanket ekslejemorder på banen. Kan han klare mosten?


  SEKS BLANKSKUD

  Lad det være sagt med det samme: Kammeret i seksløberen bliver tømt mere end én gang i denne hektisk dumsmarte actionkrimi. Her skal Jean-Claude Van Dammes ekslejemorder – og nuværende slagter – Samson Gaul på banen.

   

  Skyder, før de tænker

  Han er nemlig kompromisløs i sine fremgangsmåder med at genfinde kidnappede rigmandsbørn, at det er eneste udvej for martial arts-bokseren Andrew og hans kone. Deres 14-årige øjesten holdes nemlig fanget af væmmelige russiske bagmænd, der i dén grad skyder, før de tænker.

   

  Skovlen under russerne?

  Undervejs får Samson assistance fra sin mere regelret stuerene, men dog skydeduelige søn, Selwyn (spillet af sønnike Kris Van Damme). Sammen kan de måske få skovlen under russerne!

   

  Halter markant

  "6 Bullets" er ikke videre troværdigt eksekveret action. Manuskriptet halter markant, komplet med tynde replikker. Og så bliver det ikke bedre af, at størstedelen af birolleskuespillerne yder en ret så ynkelig indsats. Heldigvis har vi Van Damme-effekten at falde tilbage på.

   

  Smæk for skillingen

  Der er smæk for skillingen, når Samson rigtig går til den. Her er det spændende at betragte hans metoder, når han behændigt gør det af med fjenden. Og denne underholdning er tiltrængt i en filmoplevelse, som man ofte føler træder vande i stereo(typerne) – fuldstændig overdøvet af den ækelt anmassende underlægningsmusik.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Action, Krimi, Drama, Teenagere, 115 min.

  Dansk titel: 6 Bullets
  Instr: Ernie Barbarash Prod: Justin Bursch, Brad Krevoy, Patrick Newall Manus: Chad Law, Evan Law Foto: Phil Pharmet Klip: Peter Devaney Flanagan Mus: Neal Acree
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation