Attack of the Killer Tomatoes! (1978)

  Af ukendte årsager bliver tomater aggressive og tilmed meget store. En række videnskabsmænd forsøger at knække koden.


  LAVMÅL AF TOMAT-(S)PLAT

  Denne amerikanske kult-farcegyser blev uventet så stor en succes i biograferne, at der kom flere film om de aggressive tomater. Og der ligger da også en ret så interessant, sprød og anderledes idé til grund for det aparte set up.

   

  Aggressive tomater

  Af ukendte årsager antager tomater aggressive, udadvendte og menneskefjendske "følelser" – og handler derefter! De er meget store og siger sjove lyde, som de ruller af sted mod sagesløse mennesker... uden nåde.

   

  Koden må knækkes

  En gruppe ikke videre kvikke videnskabsfolk sætter sig for at knække koden, så tomaterne kan stoppes. Spørgsmålet er, om det er for sent. Der er immervæk mange tomatplanter derude!

   

  En spektakulær åbning

  "Attack of the Killer Tomatoes" blev produceret for stort set ingen penge. Ironisk nok udgjorde helikopterstyrtet helt i starten filmens største udgift – det var nemlig ikke meningen, den skulle styrte, og netop derfor er denne korte scene faktisk virkelig fejende flot.

   

  Næsten ikke en eneste morsom scene

  Det tekniske niveau er egentlig relativt pænt, ligesom skuespillerne ikke kan beskyldes for decideret talentløshed. Hvad der først og fremmest kvæler farcen, er, at den platte humor næsten ikke kaster en eneste morsom scene af sig. Det er simpelthen for langt under lavmål, også selvom tomatidéen i sig selv er så tilpas langt ude, at det medfører en vis portion smil.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1978, USA, Komedie, Farce, Fantasi, Gyser, 83 min.

  Dansk titel: Dræbertomaterne angriber!
  Instr: John De Bello Prod: John De Bello, J. Stephen Peace Manus: Costa Dillon, John De Bello, J. Stephen Peace Foto: John K. Culley Klip: John De Bello Mus: Gordon Goodwin, Paul Sundfor
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation