Circus of Horrors (1960)

    En plastikkirurg med mislykkede operationer i bagagen har skumle bagtanker, da han sætter sig i spidsen for et falleret cirkus.


    BETÆNDELSE I MANEGEN

    Har man det stramt med gys gentreret om cirkusklovne og -artister, gør man nok klogt i at lade Sidney Hayers kultgyser "Circus of Horrors" ligge. For her sættes cirkuslivets abnormiteter på spidsen, da en plastikkirurg med mislykkede operationer i bagagen gør sig selv til chef for et falleret cirkus.

     

    Skønhedssnit i det skjulte

    Bag kulisser og forhæng kan denne dr. Schüler praktisere lidt skønhedssnit på skamferede kvinder – for herefter at gøre dem til scenens stjerner... vel at mærke så længe, han kan bruge dem. For så er det også let af skaffe sig af med dem igen i cirkussets farlige numre.

     

    Farve- og idérigdom

    Der hviler en beundringsværdig farve- og idérigdom over cirkusfilmens opbygning. Selvom meget kan forudsiges, overraskes man alligevel af de bestialske metoder, som Schüler benytter for at få sin syge vilje igennem: Relativt troværdigt eksekveret i cirkusmanegen som "tilfældige ulykker".

     

    Udspekuleret doktor

    Politiet begynder dog efterhånden at undre sig over de mange dødsfald i Schülers cirkus. Så spørgsmålet er, hvor længe den udspekulerede doktor kan blive ved med at praktisere sine (i sidste ende dødbringende) skønhedssnit.

     

    Smittende stemninger

    Stemningerne er smittende i al deres (ind imellem primitivt) koreograferede cirkusliv. Fælles for hele scenografien er, at den er urovækkende. Filmen står stærkest, når spillet er doseret i ikke alt for teatralske ekstremiteter – begge dele dog et problem at effektuere i perioder.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1960, Storbritannien, Drama, Thriller, Gyser, Dyr på film, 92 min.

    Dansk titel: Rædslernes cirkus
    Instr: Sidney Hayers Prod: Samuel Z. Arkoff, Leslie Parkyn, Julian Wintle Manus: George Baxt Foto: Douglas Slocombe Klip: Reginald Mills Mus: Muir Mathieson, Franz Reisenstein