The Life Underground (2021)

  Teenageren Noah vil så gerne blive accepteret af sin rå ven. Derfor er han heller ikke bleg for at springe ud foran toget i undergrundsbanen.


  FINURLIGT FORMEKSPERIMENT

  + PLUS: foto | idé | spil

  -MINUS: form over indhold | kvælende musik

   

  Idérig, kreativt (for)tænkt kortfilm, der giver den lidt for meget gas i sin kredsen om teenageskæbner i den schweiziske undergrund. Noah er den lidt usikre type, der nemt lader sig friste af "vennen" Ethans farlige eksperimenter. Således går Noah også gerne med i dybet – nærmere bestemt undergrundsbanen, hvor der er lidt ekstra uhyggeligt.

   

  Udspring i høj fart

  For at blive accepteret som en af de rå drenge i gruppen, er Noah ikke bleg for at springe ud foran en metro i høj fart. Spørgsmålet er, om dét nu også er så god en idé igen? Vi lader svaret blafre i trykbølgen fra det tunnel-penetrerende tog.

   

  (Ud)søgt visuel indpakning

  En (ud)søgt visuel indfakning sørger for at sætte stemningen fra første scene: Sprødt lyssatte og sort/hvide billeder giver kortfilmen kant, men herlighederne opleves også som udtalt form over indhold – et filmskolepræget formeksperiment, der emmer af fine kompositoriske idéer.

   

  Dominerende musik

  Spillet er temmelig nuanceret, den korte form taget i betragtning. Til gengæld er den dominerende underlægningsmusik en dræber helt fra begyndelsen, og den slipper aldrig helt sit tag i det 20 minutter lange og actionprægede ungdomsdrama.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2021, Schweiz, Drama, Teenagere, Tog på film, 20 min.

  Dansk titel: The Life Underground
  Instr: Loïc Hobi Prod: Hélène Faget Manus: Loïc Hobi: Youri Najdovski Foto: Jacques Baguenier Klip: Loïc Hobi Mus: Diego Baldenweg, Lionel Baldenweg, Nora Baldenweg
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation