The Life Underground (2021)

    Teenageren Noah vil så gerne blive accepteret af sin rå ven. Derfor er han heller ikke bleg for at springe ud foran toget i undergrundsbanen.


    FINURLIGT FORMEKSPERIMENT

    Idérig, kreativt (for)tænkt kortfilm, der giver den lidt for meget gas i sin kredsen om teenageskæbner i den schweiziske undergrund. Noah er den lidt usikre type, der nemt lader sig friste af "vennen" Ethans farlige eksperimenter. Således går Noah også gerne med i dybet – nærmere bestemt undergrundsbanen, hvor der er lidt ekstra uhyggeligt.

     

    Udspring i høj fart

    For at blive accepteret som en af de rå drenge i gruppen, er Noah ikke bleg for at springe ud foran en metro i høj fart. Spørgsmålet er, om dét nu også er så god en idé igen? Vi lader svaret blafre i trykbølgen fra det tunnel-penetrerende tog.

     

    (Ud)søgt visuel indpakning

    En (ud)søgt visuel indpakning sørger for at sætte stemningen fra første scene: Sprødt lyssatte og sort/hvide billeder giver kortfilmen kant, men herlighederne opleves også som udtalt form over indhold – et filmskolepræget formeksperiment, der emmer af fine kompositoriske idéer.

     

    Dominerende musik

    Spillet er temmelig nuanceret, den korte form taget i betragtning. Til gengæld er den dominerende underlægningsmusik en dræber helt fra begyndelsen, og den slipper aldrig helt sit tag i det 20 minutter lange og actionprægede ungdomsdrama.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Schweiz, Drama, Teenagere, Tog på film, 20 min.

    Dansk titel: The Life Underground
    Instr: Loïc Hobi Prod: Hélène Faget Manus: Loïc Hobi: Youri Najdovski Foto: Jacques Baguenier Klip: Loïc Hobi Mus: Diego Baldenweg, Lionel Baldenweg, Nora Baldenweg
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation