John and the Hole (2021)

  Den 13-årige rigmandssøn John får den “sprøde” idé at dumpe sin familie ned i bunden af en betonskakt midt i skoven.


  “ONE FUCKED-UP KID”

  Mærkeligt “over-mærkelig”, men samtidig svært inciterende coming of age-thrillerdrama, hvis største styrke ligger i den enkle tiigang til et meget komplekst plot.
   

  Hvor kragerne vender?

  Det er ellers ikke en film for enhver smag, og nogen vil mene, at det hele er alt for langt ude, hvor kragerne vender. Men tager man sig dén tid, der kræves i selskab med instruktør Pascual Sistos syrede film baseret på novellen "El pozo", bliver man belønnet med alletiders uforudsigelig og nervepirrende oplevelse.
   

  Ikke helt ude i hampen

  At man hen ad vejen bliver slet og ret irriteret over drengens nærmest robot-apatiske, psykopatisk flirtende væremåde, er nok allermest en force ved filmen – et tegn på, at præmissen fungerer, uanset hvor tåbeligt konstrueret, den måtte synes. Helt ude i hampen forekommer det ikke, at en 13 årig, forskruet dreng kan finde på vanvittige ting, som dem, der finder sted i dette plot.
   

  En forkælet dreng

  Hvorfor John vælger at dumpe sin familie ned i en forladt bunkerskakt, ønsker filmen som sådan ikke at sætte ord på – men det er nok resultatet af den moderne og forkælede hverdag, som den tager sig ud for John.
   

  Ikke meget musik

  Det er velvalgt, at størstedelen af filmen er fritaget for underlægningsmusik – til gengæld virker et mystisk sideplot med en lille pige uforløst og unødvendigt kringlet.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2021, USA, Drama, Thriller, Teenagere, Coming of Age, 103 min.

  Dansk titel: John and the Hole
  Instr: Pascual Sisto Prod: Michael Bowes, Alex Orlovsky, Elika Portnoy Manus: Nicolás Giacobone Baseret på: novellen "El pozo" Foto: Paul Ozgur Klip: Sara Shaw Mus: Caterina Barbieri
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering