Braven (2018)

  En skovarbejder med en lille datter og en dement far må forsvare sin hytte, da stofhandlere omringer dem.


  OVERSKRUEDE BJERGLØJER

  + PLUS: locations | universal-spænding
  -MINUS: spil | plot | usandsynligheder

   

  Flotte, canadiske bjerglandskaber og en pæn portion universal-spænding redder denne plotmæssigt yderst fesne actionfilm fra at forsvinde helt i idioti og spil på det jævne.

   

  Styr på sit shit

  Skovarbejderen Joe Braven har styr på sit shit, sin kernefamilie og tilværelsen i det hele taget. Dog er han temmelig belastet af, at faren Linden er ved at blive tiltagende dement.

   

  Røven på komedie

  Da han sammen med faren og datteren (datteren har gemt sig i bilen!) er taget op til skovhytten for at ordne nogle småting, får trekløveret snart røvene på komedie. Det viser sig nemlig, at skumle bagmænd har gemt en ordentlig sendning narkotika i Joes skur.

   

  En betændt situation

  Nu vil bagmændene have deres drugs, mens familien Braven omvendt ikke vil udlevere dem - for så er de nemlig så godt som sikre på at blive plaffet ned og efterladt i hver sin blodpøl i de sneklædte bjerge.

   

  Tyndt besat

  Skurkerollerne er yderst tyndt besat (Garret Dillahunts "Kassen", ja, sådan hedder han) leverer ikke ligefrem storinspireret spil. Heller ikke vore helte emmer af sprudlende indlevelse, eller for den sags skyld personinstruktion.

   

  Vågner op til dåd

  Bedst er Stephen Lang som den demente far, der vågner noget op til dåd, da han får den konkrete opgave at forsvare sig selv, sin søn og sit barnebarn. Hele filmen er ekstraordninært indsovset i en sønderrivende musikunderlægning.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2018, Canada, Action, Thriller, Børn på film, 94 min.

  Dansk titel: Braven
  Instr: Lin Oeding Prod: Molly Hassell, Brian Andrew Mendoza, Jason Momoa, Michael Nilon Manus: Thomas Pa'a Sibbett Foto: Brian Andrew Mendoza Klip: Rob Bonz Mus: Ohad Benchetrit, Justin Small
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation