Jason Lives: Friday the 13th Part VI (1986)

  En voksen mand med barndomstraumer opnår ikke dén salvesesfulde ro, han havde håbet på, ved at åbne en død seriemorders grav.


  TAVS SOM GRAVEN

  Sammenhængende film:

  Friday the 13th (1980)

  Friday the 13th Part 2 (1981)

  Friday the 13th Part III (1982)

  Friday the 13th: The Final Chapter (1984)

  Friday the 13th: A New Beginning (1985)

  Friday the 13th Part VI: Jason Lives (1986)

  Friday the 13th Part VII: The New Blood (1988)

  Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (1989)

   

  Det er ikke ofte, man kan sige: "6'eren er bedre end 3'eren" om en film, men det er faktisk tilfældet med det sjette kapitel om seriemorderen Jason, der bare ikke vil dø - heller ikke, selvom han allerede er død og begravet!

   

  Ormeædte rester

  Da Tommy var knægt blev han traumatiseret af Jason, og han er stadig ikke kommet på ret køl. Derfor forsøger han sig med en ny taktik: Han graver Jasons lig op, jager en metalpæl gennem de ormeædte rester, og så..... genopstår Jason. Ikke lige, hvad Tommy havde håbet på!

   

  Flere blodspor

  Nu er det tid for Jason til at efterlade sig endnu flere blodspor, mens det for Tommy for alt i verden gælder om én gang for alle at få has på banditten med masken og den slidte kedeldragt (der efter lang tid under mulde har det overraskende pænt.)

   

  Humoren er livgivende

  Film #5 introducerede som den første en ny humoristisk distance gennem brugen af spøjse sidehistorier med dertilhørende skæve personager. Og i 6'eren er denne livgivende humor bragt et niveau videre. Forfriskende, og også afvæbnende på de meget makabre ugerninger.

   

  Skabelonpræget, men underholdende

  Heller ikke 6'eren er dog præget af hold-fingrene-for-øjnene-gys - dertil er plottet alt for forudsigeligt, og formlen alt for skabelonpræget. Men alt dette til trods udgør "Jason Lives" så absolut helt fair gyserunderholdning. Harry Manfredinis musik er langt mindre karakteristisk og mere udvandet end i filmseriens start.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1986, USA, Gyser, Thriller, Seriemordere, Børn på film, 86 min.

  Dansk titel: Jason lever! - Fredag den 13. nr. 6
  Instr: Tom McLoughlin Prod: Don Berns Manus: Tom McLoughlin Baseret på: karakterer af Victor Miller og Ron Kurz Foto: Jon Kranhouse Klip: Bruce Green Mus: Harry Manfredini