Catchfire (1990)

  På mission for at dræbe et vidne forelsker en lejemorder sig i sit offer og vildledes.


  SPILDTE KRÆFTER

  En markant mangel på originalitet gør denne film svær at sluge. Det hjælper kun ringe, at Dennis Hopper med sit skuespil tilfører filmen en god portion sjæl, når han som instruktør ikke formår at holde samling på tingene.

  Vidnet ved for meget
  Hopper spiller lejemorderen Milo, der sendes af sted for at dræbe kunstneren Anne Benton (Jodie Foster), da hun har overværet et brutalt mafiamord på en parkeringsplads og derfor ved for meget.

  Den første forelskelse
  Men da først Milo ser denne unge kvinde, kan han da ikke slå hende ihjel; han forelsker sig nemlig i hende. Det er hans første forelskelse, så for ham er det en ekstra stærk følelse. Følelserne er dog ikke gengældte, og det imponerer slet ikke kunstnerpigen, at Milo har sat sit liv på spil til ære for hende.

  Et godt flugt-makkerpar
  For nu er mafiabagmændene også efter Milo. Efterhånden fatter Anne alligevel sympati for den opblødte lejemorder, og de bliver et ganske godt flugt-makkerpar.

  Uoriginalt og forudsigeligt
  Det har tilsyneladende været svært for Dennis Hopper at få noget godt ud af det uoriginale og forudsigelige manuskript. Der er ikke rigtig mulighed for at bygge noget op, når stereotyperne hænger så lavt på træet, som de gør, lige til at plukke.

  Halvhjertet skuespil
  Skuespillet bliver heraf desuden halvhjertet, bl.a. spiller Jodie Foster middelmådigt. Det virker i det hele taget ikke som om, der er nogen, der er gået særligt højt op i projektet, og de 98 minutter føles som en krig.

  Udfaldet kendes på forhånd
  Filmen fungerer kort og godt ikke. Når noget skal forestille at være spændende, bliver det i stedet "afspændende", fordi man kender udfaldet på forhånd. Der er hverken noget at grine eller græde ad, og filmteknisk er vi på det jævne, tilmed belemret med overskruet musik.

  Spildte kræfter
  Filmfotograf Ed Lachman viser dog teknisk kunnen, bl.a. med ekspressive kameravinkler samt flotte totalbilleder. Lyssætningen følger trop og skaber i få vellykkede scener en vis noir-stemning. Synd at Dennis Hopper spildte sine kræfter på et projekt som dette.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1990, USA, Thriller, Action, Krimi, Romantik, 98 min.

  Dansk titel: Forelsket i et offer (Backtrack)
  Instr: Dennis Hopper Prod: Dick Clark, Dan Paulson Manus: Rachel Kronstadt Mann, Ann Louise Bardach Foto: Ed Lachman Klip: David Rawlings Mus: Curt Sobel