The Producers (1968)

  To fupmagere slår sig sammen for at opnå den sikre gevinst - men det stik modsatte sker.


  SKØN KOMEDIEKUNST

  Mel Brooks har endnu engang fingeren på komediepulsen med denne svært morsomme og fabelagtigt velspillede komedie om makkerparret Max Bialystock og Leo Bloom, der sætter sig for at score kassen.

  En fin fidus
  De vil finde jordens mest elendige teatermanuskript og sætte stykket op med garanti for, at det bliver en fiasko. Det lyder lidt bagvendt, men makkerparret har fundet fidusen. Da de har fundet det ideelle manuskript, begynder forberedelserne. Og snart kommer den store dag. Men det kommer ikke til at gå helt som ventet.

  Uovervindeligt samspil
  Samspillet mellem Zero Mostel og Gene Wilder er i perioder uovervindeligt. Efter den vidunderlige indledning, hvor Bialystocks personlighed afsløres, får vi et glimrende indblik i Blooms vanvittige temperament. Deres svenske sexbombesekretær spilles med største overbevisning af Lee Meredith. Hør bare dén accent - det er alle pengene værd.

  Fantastisk opfindsom
  Ikke en film man ligger flad af grin over fra start til slut, men genial i sine påhit og hele vejen igennem fantastisk opfindsom.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1968, USA, Komedie, Farce, 86 min.

  Dansk titel: Forår for Hitler
  Instr: Mel Brooks Prod: Sidney Glazier Manus: Mel Brooks Foto: Joseph Coffey Klip: Ralph Tosenblum Mus: John Morris
  Priser
  • AAN - Bedste birolleskuespiller (Wilder)
  • AA - Bedste originale manuskript
  • GG-N - Bedste skuespiller (Mostel)
  • GG-N - Bedste manuskript