Screamers (1995)

  På en fremmed planet lurer altædende robotter overalt og truer en gruppe mennesker.


  FARLIGE ROBOTTER

  Flot, men vag science fiction-gyser om en gruppe krigeres liv på en fjern og ugæstfri planet, der hærges af nogle små destruktive og altædende robotter, kaldet "Screamers". Peter Weller kommer i filmens hovedrolle i vanskeligheder, da han er nødsaget til at forlade basen for at forhandle fred med fjenden på planeten.

  Ugæstfrit univers
  Sammen med den eneste overlevende fra et flystyrt begiver han sig ud i planetens ugæstfri univers. Hele tiden må de to være på vagt, for de små altædende robotter lurer overalt. Kun takket være en særlig lille computer, kan menneskene holde 'skrigerne' borte.

  Farlige robotter
  Men disse "Screamers" er langt mere smarte end som så. De har forstået at tilpasse sig selv i helt uforudsigelige retninger, som gør det muligt for dem at komme i nærheden af menneskene, uden at disse fatter mistanke, og det er selvsagt farligt!

  Flot teknik
  Nogle knald-effektive studie-optagelser gør, at filmen bliver acceptabel underholdning. Teknikken fejler ikke noget - den er overbevisende. Til gengæld halter historien voldsomt, og det er det afgjort svageste led.

  Mangel på inspiration
  Udover problematikken omkring de farlige tingester, er der ikke rigtig noget at komme efter i historien, og skuespillet lyser langt væk af manglen på inspiration. Slutningen er malplaceret og yderligere ødelæggende for filmen.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1995, Canada, USA, Japan, Science Fiction, Thriller, 107 min.

  Dansk titel: Screamers
  Instr: Christian Duguay Prod: Franco Battista, Tom Berry Manus: Philip K. Dick, Dan O'Bannon, Miguel Tejada-Flores Foto: Rodney Gibbons Klip: Yves Langlois Mus: Normand Corbeil
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation