Pigen og greven (1966)

  En mand bliver ved et tilfælde butler på et gods og skal snart få ændret tingenes lidt fastlåste tilstand.


  FOLKEKOMEDIE MED SIDESPRING

  Dirch Passer ses her i en meget typisk rolle som sympatisk, forvirret og uvidende mand, der pludselig finder lykken via mange mystiske og usandsynlige omveje. I dette tilfælde bliver hans Andreas Lillelys headhuntet til at være den nye butler for familien Gyldenstjerne, der lever en snobbet tilværelse uden kontakt til den "almindelige" omverden.

  Ganske tilforladelig sufflør
  Lillelys levede ellers en ganske tilforladelig tilværelse som sufflør på et teater, hvor han hviskede replikker og puslede om en baby på samme tid.

  Autodidakt butler
  Da den gamle butler, Nielsen, godt kunne bruge lidt ferie, tager Lillelys (ved hjælp af et par misforståelser) over. I starten er der ikke meget, der peger på succes for den autodidakte butler, men hen ad vejen skal han vise sig at besidde menneskelige egenskaber, som godsets kvindelige "indsatte" ikke kan stå for - med en lykkelig morale til følge.

  Meget typisk dansk humor
  "Pigen og greven" er en meget typisk dansk folkekomedie, men på enkelte punkter skiller den sig ud: Ind imellem forsøger instruktør Finn Henriksen at bidrage med lidt spænding og dramatik. Resultatet er malplaceret - enkelte vil sikkert grine ad de "alvorlige" scener.

  Bundforudsigeligt
  Spillet mellem Dirch Passer og Karin Nellemose er filmens bedste bud på underholdning, ellers er der faktisk kun lystspilsklichéer og stivnakkede skuespillerpræstationer i en bundforudsigelig historie uden den store charme. Karl Stegger spiller fx bondemand med fjoget dialekt for mindst hundredeogtredje gang i sin karriere.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024