I, Sniper (2020)

    I 2002 terroriserede en 17-årig og hans læremester Washington D.C.-området ved at myrde 10 tilfældige amerikanere med en præcisionsriffel.


    ABSOLUT MØRKE

    Særdeles thrilling i kraft af at være virkelighedens ugerninger genfortalt: Gennem seks afsnit genfortælles den hårrejsende historie om 17-årige Lee Malvo, der læres op i seriemordets kunst af en betydeligt ældre krigsveteran John Muhammad. De to turer rundt i Washington D.C.-området i en anonym Chevrolet Caprice og skyder tilfældige amerikanere med en præcisionsriffel.

     

    Skrivebordsmorder bag rattet

    Det vil sige, det er teenageren, der begår alle mordene. Hjernen bag er Muhammad; han er således en skrivebordsmorder bag rattet. Og for at give parløbet endnu mere kulør, har de to også et seksuelt forhold, der peaker umiddelbart efter henrettelserne. Her er energien så udtalt, at den seksuelle udladning er ekstrem.

     

    Overvejende roligt til værks

    Dokumentarserien går grundigt og overvejende roligt til værks i sin genfortælling. Der er tid til detaljen, hvilket former virkelig skræmmende perspektiver på det næsten ufattelige vanvid. Som den overordnede fortæller finder vi Lee Malvo selv. I telefonmonologer fra fængslet genfortæller han tiden i Capricen og de 10 henrettelser (og yderligere tre fatalt sårede). Malvo er yderst velformuleret og -artikuleret; hans genfortælling er knivskarp, men også kold og kynisk analyse.

     

    Mørket er herskende

    Mørket er herskende gennem alle seks afsnit, en smule overgjort gennem den massive underlægningsmusik, men ellers både fascinerende og opslugende på et niveau, der i mange henseender overstiger gyserfilmens.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2020, USA, Dokumentar, Seriemordere, Teenagere, Homoseksuelt tema, 330 min.

    Dansk titel: De usynlige seriemordere
    Instr: Ursula Macfarlane Prod: Mary-Jane Mitchell Klip: James Battrick, Darren Jonusas Mus: Rob Manning, Anne Nikitin
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation