A Late Quartet (2012)

  En verdenskendt strygekvartet er tæt på at gå i opløsning som følge af en række større og mindre personlige kriser.


  STRENGEDREJERE

  Ikke kun sød musik for klassiske musikelskere: "A Late Quartet" jonglerer kærligt og troværdigt med buer og strenge i et drama fuld af perspektiv og menneskelig smerte.

  Verdensberømt kvartet
  Den verdensberømte strygekvartet, "The Fugue", har i utallige år turneret verden rundt og vundet talrige priser, særligt for deres fortolkning af Beethovens opus 131.

  Forandringens anatomi
  Men snart truer en større omvæltning kvartettens eksistens, og forandringen starter en mindre lavine af følelsesudbrud blandt medlemmerne.

  På hjertets præmisser
  Instruktør Yaron Zilberman håndterer det menneskelige og musikalske drama helt på hjertets præmisser og lader således skæbnen stå alene i usminket oprigtighed.

  Afbalanceret indsigt
  Det smitter af på filmens fire centrale spillere: kvartetten både musikalsk og mellemmenneskeligt. Hér er skuespillet formet af en tro på filmens budskab - og alle fire funkler af afbalanceret indsigt.

  Ro & balance
  At filmen blev blandt Philip Seymour Hoffmans sidste sætter hans dybe præstation i et blot endnu mere "afklaret" lys. Generelt er "A Late Quartet" en film i ro og balance.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2012, USA, Drama, Musik, 105 min.

  Dansk titel: A Late Quartet
  Instr: Yaron Zilberman Prod: Vanessa Coifman m.fl. Manus: Seth Grossman, Yaron Zilberman Foto: Frederick Elmes Klip: Yuval Shar Mus: Angelo Badalamenti