The Toolbox Murders (1978)

  En kvinde-seriemorder er løs: Med diverse værktøjer går han amok og terroriserer lokalområdet.


  BOREMASKINE-MORDEREN

  + PLUS: behændige b-gys | velkomponeret musik
  -MINUS: haltende spil | outrerede udviklinger

   

  Boremaskine-morderen er løs. Eller snarere dén skimaskeklædte seriemorder, der slår sine (ofte veldrejede) kvindelige ofre ihjel med udstyr fra værktøjskassen. Der er således kvinden, der må bukke under for en batteridrevet boremaskine, og en anden for den elektriske sømpistol.

   

  Rædselsslagne teenagere

  En række lokale teenagere bliver klart nok rædselsslagne. Hvornår slår han til igen, og er der overhovedet en mulighed for at opspore hans løbebane, mens tid er? Snart mistænker et par unge fyre den enes onkel. Kan de finde beviserne, før det er for sent? Morderen har nemlig kidnappet en ung kvinde, der meget nemt kan blive det næste offer.

   

  Ingen ueffen b-gyser

  "The Toolbox Murders" er ingen ueffen b-gyser, bl.a. fordi den meget behændigt spiller på både de bagvedliggende psykologiske thrills, samtidig med at den ind imellem bliver temmelig grafisk i sin vold.

   

  Blondebundet kvinde

  De lange sekvenser med kidnapningen, hvor en ung kvinde ligger blondebundet i en seng og bliver vartet op af en seriemorder, der går i ynkelig barndoms/far-datter-tilstand, hører til blandt de mere udpenslende, men også relativt troværdige.

   

  Tidløs trods åbenlys 70'er-kitsch

  Spillet er pænt uden at være prangende, men "The Toolbox Murders" holder faktisk tonen flot hele vejen igennem og leverer således et slibrigt B-gyserprodukt, der i mange henseender er tidløst trods åbenlys 70'er-kitsch. George Deatons synthesizer-underlægning er enkel og dygtigt komponeret, men lidt for udpenslende.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1978, USA, Gyser, Mystik, Thriller, Seriemordere, Teenagere, 93 min.

  Dansk titel: The Toolbox Murders
  Instr: Dennis Donnelly Prod: Tony DiDio Manus: Neva Friedenn, Robert Easter, Ann Kindberg Foto: Gary Graver Klip: Nunzio Darpino Mus: George Deaton
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation