Mark of the Witch (1970)

    En heks brændt på bålet bliver manet til live efter 300 år, og i en moderne verden har hun travlt med at hævne efterkommerne af sin skæbne.


    HEKSE-HÆVNEREN

    En vaskeægte heks bliver via en gammel bog med hekse-volapyk manet til live efter 300 år i glemslen. Nu er det tid til at overtage en ung studines krop og hævne efterkommeren af den mand, der i sin tid brændte hende på bålet.

     

    Ingen vej tilbage

    Og det er universitets-underviseren Mac Stuart, der står for tur: Da først han erfarer, at hans studerende Jill er blevet til heks, er der ingen vej tilbage - han er nødt til at efterkomme heksens krav, ellers bliver ild og helvede så meget desto værre.

     

    Ubehjælpsomt fortalt

    "Mark of the Witch" er temmelig ubehjælpsomt fortalt, skuespillet er over en bred kam så stift og oplæsende, at man kan spille vaskebræt på det - så tilbage er reelt kun det "fantastiske" plot med de mange århundreders fordømmelse og dårlig karma, og hér er der langt fra saft nok i Mary Davis og Martha Peters' manuskript.

     

    Dårlig udnyttelse

    Heksestof lægger ellers op til talrige muligheder, men ingen af dem udnyttes hér, så i stedet fremstår filmproduktet mest af alt ufrivilligt komisk. Trods en spilletid på kun en time og et kvarter opfattes "Mark of the Witch" mærkværdigt overlang. Whitey Thomas' underlægningsmusik er helt ligegyldig og rigelig anvendt.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1970, USA, Gyser, Fantasi, 75 min.

    Dansk titel: Mark of the Witch
    Instr: Tom Moore (I) Prod: Mary Davis, Tom Moore Manus: Mary Davis, Martha Peters Foto: Robert Bethard Klip: Ken Harrison Mus: Whitey Thomas
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation