Grudge Match (2013)

  30 år efter deres sidste boksekamp er to ældre herrer på vej tilbage i ringen. De kan ikke udstå hinanden.


  HERLIGE GRIN

  Veloplagt clash mellem Robert De Niro og Sylvester Stallone: "Grudge Match" er lige dele jordnært drama og sarkastisk komedie.

  Gamle arvefjender
  Tredive år efter deres sidste boksekamp tyder alt på, at de to gamle arvefjender tørner sammen i ringen igen. I hvert fald er der nogle, der ser et stort økonomisk potentiale i en ny kamp.

  I totterne på hinanden
  De to kan ikke udstå hinanden, og de ryger da også straks i totterne på hinanden under helt uskyldige pr-fremstød for kampen.

  I kanen med samme kvinde
  Det bliver ikke bedre af, at de begge har været i kanen med samme kvinde (en lovligt plastikkirurgisk (?) udseende Kim Basinger), men måske kan kampen gøre en ende på gammel nag og knytte nye familiære bånd?

  Drama/komedie
  Filmen fungerer både som drama og komedie, og blandingen tilfører hjertelighed og sunde grin i en ærlig blanding. Selve boksningen er knap så central, selvom handlingen selvfølgelig kredser om temaet.

  Fine komiske øjeblikke
  Alan Alda har ubetaleligt fine øjeblikke som den aldrende træner, bedst er scenen hvor han stående gengiver hed sex, mens Stallone taler i telefon med den gamle Basinger-flamme, som han ikke kan tage sig sammen til at invitere ud.

  Veloplagt spil
  Sammenblandingen Stallone/De Niro er god energi, og begge er veloplagte på hver deres meget forskellige måde. Filmen inviterer dog ikke ligefrem til sublimt nuanceret spil.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, USA, Komedie, Drama, Sport, 113 min.

  Dansk titel: Tilbage i tingen
  Instr: Peter Segal Prod: Michael Weing, Bill Gerber, Mark Steven Johnson, Ravi D. Mehta Manus: Tim Kelleher, Rodney Rothman Foto: Dean Semler Klip: William Kerr Mus: Trevor Rabin