All Inclusive (2014)

  En mor tager med sine to meget forskellige døtre til Malta, og rejsen bliver stik mod alle odds en mulighed for, at de finder hinanden alle tre.


  HOLDBAR HUMOR

  Hella Joof barsler her med endnu en krøltop i komediefilmografien. Og denne gang med en fin balance i det komiske, hvilket former en sundt bittersød film: Mor Lise har lige fået at vide, at hendes mand har knaldet med en yngre kvinde, da hun sætter sig i flyet til Malta med døtrene Sigrid og Ditte.

  Nye drejninger
  De to døtre ser normalt ikke så meget til hinanden og har da også svært ved at finde melodien i deres forskellighed. Da Ditte for at glæde sin mor betaler en lokal stud for at lade som om, han flirter med moren (for at gøre hende glad), tager historien en ny drejning, der måske kan ryste de tre piger sammen.

  Kernesund humor
  Dialogen i "All Inclusive" har elementer af kernesund humor et pænt stykke over kluklatterniveau. Der er simpelthen scener, der er ubetalelige i deres raffineret aparte skævhed. Platheden bliver sjældent overspillet, og filmen som helhed styrkes af den jordnære base, der udgør forholdet mellem de to søstre, fint spillet af Danica Curcic og særligt Maria Rossing. Bodil Jørgensen er herlig som den sarte mor, der blomstrer uventet op.

  Herlig ramme
  De sydlandske himmelstrøg er en herligt forfriskende ramme om et komisk kvindeligt trekantsdrama, der har hjertet på rette sted og en holdbar humor.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, Danmark, Komedie, Romantik, 86 min.

  Dansk titel: All Inclusive
  Instr: Hella Joof Prod: Mie Andreasen Manus: Mette Heeno Foto: Kim Høgh Mikkelsen Klip: Cathrine Ambus
  Priser
  • RB-N - Bedste manuskript
  • RB - Bedste skuespillerinde (Jørgensen)
  • BD-N - Bedste film
  • BD-N - Bedste skuespillerinde (Jørgensen)
  • RB-N - Publikumsprisen