Rush Hour (1998)

  To meget forskellige politimænd danner makkerpar i jagten på en gruppe udspekulerede kidnappere.


  UNDER LAVMÅL

  En lille hovedrysten er den vildeste reaktion, man kan komme op med ovenpå næsten to timer i selskab med denne eklatant dumsmarte actionkomedie.

  Rapkæftet & adræt
  Ideen med at sætte en rapkæftet sort betjent sammen med en adræt Hong Kong-betjent i den amerikanske storby tog ellers kegler i senhalvfemserne: Der skulle komme mindst to efterfølgere.

  Drømmetjans?
  En lille pige er blevet kidnappet, og den sorte betjent, Carter, tror han har fået drømmetjansen, da hans chef parrer ham med FBI til opgaven.

  Et umage par
  Sandheden er imidlertid mindre glamourøs: Carter skal sørge for, at den tilrejste Hong Kong-betjent, Lee, forholder sig i ro og uden for efterforskningsarbejdet. Det kommer næppe som nogen overraskelse, at det umage par netop kommer til at blande sig en hel del.

  Under lavmål
  Ikke uden flair for billige genrekneb, og tilskuere med forkærlighed for udsøgt lagkagekomik vil givet ligge flade af grin. Humoren er ubetaleligt under lavmål, og de tiltænkt vakse replikudvekslinger falder helt til jorden, særligt i Jackie Chans mildt sagt haltende skuespil.

  Fladpandet
  Fladpandetheden tager overhånd og stjæler billedet - det er svært at finde ret mange seriøst underholdende sekvenser på nær en lille smule sprødt velfungerende action.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024