Dog Pound (2010)

  En gruppe teenagedrenge på et ungdomsfængsel oplever den ultimative nedtur og forsøger at agere i den begrænsede verden.


  DEN TABTE UNGDOM

  Råt for usødet og langt fra mainstream: "Dog Pound" er en stærk og ægte indføring i tabt ungdom, ultimativ nedtur og tvunget forstillelse: På et ungdomsfængsel forsøger en række meget forskellige drenge og unge mænd at få en form for hverdag til at hænge sammen.

  Hævntørst & frustration
  Men det er svært, når man færdes blandt ondskab, hævntørst og frustration: nogle står for tur, og viser man først tegn på svaghed, er man så godt som dødsdømt, i hvert fald mentalt.

  Bag de hårde ansigter
  Filmens helt store force er, at den beskæftiger sig med psykologien bag de hårde drengeansigter: facaderne lyver, og tårerne står på spring, når ingen andre ser det.

  Ingen kære mor
  Men der er ingen kære mor, bedst er det, hvis man kan spænde alle muskler i kroppen og opbygge et panser mod det stabile bombardement af smerte.

  Hårdhed & sarthed
  Instruktør Kim Chaprion lykkes flot med en særlig kombinationsstemning, hvor både hårdhed og sarthed kommer til udtryk, konkret, men mest i mere subtile antydninger.

  Fin perspektivering
  Her er musikken et interessant virkemiddel - anvendt med måde og hermed ikke dikterende bliver musikken mere en kontrast til den psykiske og fysiske vold: ofte i mere positive toner sættes begivenhederne i et perspektiv, der overrasker.

  Ærligt & troværdigt
  Uhyre stærkt spil af de unge drenge medvirker til, at "Dog Pound" ryger op i de højere luftlag blandt filmoplevelser. Udtrykkene er ærlige og troværdige, så det kan mærkes under huden.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2010, Frankrig, Canada, Storbritannien, Fængselsfilm, Drama, Teenagere, 91 min.

  Dansk titel: Dog Pound
  Instr: Kim Chapiron Prod: Georges Bermann Manus: Jeremie Delon, Kim Chapiron Foto: Andre Chemetoff Klip: Benjamin Wall Mus: Balmorhea, K´Naan, Nikkfurie
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation