The Intruder (2019)

  Et ungt par køber et lækkert landsted, kun for at erfare at stedets tidligere ejer har mere end blot en skrue løs.


  HJEMLIG TERROR

  Det, der skulle være ren idyl for det unge par Scott og Annie, ender i et regulært mareridt: For da de er flyttet ind i drømmehuset på landet, går det langsomt - men sikkert - op for dem, at sælgeren er bindegal, og det kommer til at true dem på livet.

   

  Helt klassisk subgenre-gys

  "The Intruder" er helt klassisk hjemlig terror-subgenre-gys. Hér trives overdrivelserne og usandsynlighederne, så det driver ned ad samtlige vægge i det nye hus. Dennis Quaid er hentet ind som filmens stjerneskurk, og han er da også den primære bevæggrund til at blive hængende. For Quaid gør egentlig en fin figur som Charlie Peck - særligt er han god, da hans drøm (uden at afsløre for meget) synes ved at gå i opfyldelse, og begæret rigtig kan slippes løs.

   

  Kvalmende fremstilling

  Mere fesne er Michael Ealy og Meagan Good som det unge par i problemer. Deres glansbillede-rigmands-parforhold er mest af alt kvalmende fremstillet, komplet med kiksede rapsange som underlægning (givetvis instruktør Deon Taylors favotithits?)

   

  Klimaks med lidt ekstra

  Spændingskurven er til at have med at gøre, og klimaks har da også lidt ekstra at byde på. Så betyder det mindre, at man mange gange undervejs har siddet og bidt i et kosteskaft over alle de outrerede usandsynligheder i historien.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2019, USA, Canada, Thriller, Gyser, 102 min.

  Dansk titel: The Intruder
  Instr: Deon Taylor Prod: Roxanne Avent, Mark Burg, Brad Kaplan, Jonathan Schwartz, Deon Taylor Manus: David Loughery Foto: Daniel Pearl Klip: Melissa Kent Mus: Geoff Zanelli
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation