Uninvited (1988)

  En muteret huskat skaber ravage om bord på en luksus-yacht. Når den bliver tirret, åbner den gabet, og et selvstændigt monster åbenbarer sig.


  DET VAR KATTENS!

  Denne direkte-til-video-B-gyser ville ikke være mange sure sild værd, havde det ikke været for den trods alt tilstedeværende selvironi. Sild vil en af filmens hoved-"personer" til gengæld gerne have, her er nemlig tale om en nuttet rød huskat (der vistnok ikke er så nuttet igen, når det kommer til stykket - men det kan den nu ikke selv gøre for.)

   

  Bikiniklædte babes

  Huskatten kommer - via et par bikiniklædte babes - med om bord på en rigmands luksusyacht. Katten har været udsat for eksperimenter på en klinik for dyreforsøg, hvilket vi får en smagsprøve på i filmens anslag. Så nu gemmer den rødpelsede fætter på lidt af en overraskelse i gabet: Et selvstændigt, rottelignende monster, der kan folde sig ud og gå i kødet på alle sagesløse!

   

  Tages med et gran salt

  "Uninvited", der solgte sig selv under mottoen "Cats Have Nine Lives. You Only Have One", går ublu til sine kiksede effekter, som man som tilskuer vælger at tage med et gran salt (og med humor). Det er bestemt alt andet end skræmmende. I samme primitive boldgade er flere miniature-sekvenser af luksusyachten i stormvejr.

   

  En ubuden gæst

  En af de bærende historier smyger sig omkring de to smækre unge kvinder, der med lethed forfører sig med om bord på yachten. Det er en smal sag, når man er udfordrende klædt (køns-stereotyperne stortrives befriende i "Uninvited"). De er altså i dén grad invited (af liderlige mænd), mens katten (eller især dens vedhæng) er den ubudne gæst. Dan Slider leverer fesen-anstrengt synthesizer-underlægningsmusik helt efter B-genrebogen.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1988, USA, Gyser, Science Fiction, Dyr på film, Skibe på film, 91 min.

  Dansk titel: Uninvited
  Instr: Greydon Clark Prod: Greydon Clark Manus: Greydon Clark Foto: Nicholas Josef von Sternberg Klip: Travis Clark; Tom Gunn Mus: Dan Slider
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation