Flatliners (1990)

  En gruppe vovede mennesker leger med døden ved at lade sig slå klinisk ihjel for derefter at blive vakt til live igen - forhåbentlig!


  DØDENS URANSAGLIGE VEJE

  Fantasifuld ude-på-overdrevet-fantasifilm, der bogstavelig talt leger med døden. I klassisk effektpræget iscenesættelse af Joel Schumacher vrider og vender Kiefer Sutherland og Julia Roberts og venner sig med glæde på en briks - præcis så længe (og lidt til), at de har været døde et stykke tid.

   

  Dødens uransaglige veje

  På denne måde kan de nemlig ikke alene opleve og viderebringe, hvad det vil sige at være død. De kan også gå på opdagelse i nogle af de hemmeligheder, de ikke selv har kunnet finde forklaringer på i realtid - herunder barndomstraumer og lignende.

   

  En farlig leg

  Det er selvsagt en farlig leg, men gruppen på fem er ikke blege for at overgp hinanden i, hvor længe de vil være døde, før de (forhåbentlig) vækkes til live igen med defilibratoren.

   

  Glimtvis kreativ

  "Flatliners" er glimtvis kreativ i sin alternative historie og den forventeligt flamboyant-effektjagende indpakning. Men det bliver meget hurtigt alt for meget af det gode, komplet med støjende lyddesign og underlægningen af James Newton Howard.

   

  Støj i billede og lyd

  Det glimter, blinker og flakser på billedsiden i én uendelighed - man skal jo foregive at være død og på vej ind igennem den berømte "tunnel". Dét kræver selvsagt (i Schumachers optik) masser af smarte visuelle tricks, slowmotion og hurtige klip. Egentlig relativt friskt spillet, og Julia Roberts er behageligt nede på jorden som en af de vovede (og gruppens eneste kvinde.)  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1990, USA, Science Fiction, Gyser, Drama, Fantasi, 115 min.

  Dansk titel: Leg med døden
  Instr: Joel Schumacher Prod: Rick Bieber, Michael Douglas Manus: Peter Filardi Foto: Jan de Bont Klip: Robert Brown Mus: James Newton Howard
  Priser
  • AAN - Bedste lydeffektsklipning