Man on a Ledge (2012)

  En undsluppet fange udgiver sig for at være selvmorder på kanten af et højhus i New York. I virkeligheden har han gang i en større retfærdighedsmission.


  KANTET SPÆNDING

  Den danske instruktør Asger Leth viser her, at også han evner at omgås actiongenren i et større Hollywood-set up. "Man On a Ledge" fungerer - uden at imponere.

  Kækt konstrueret
  I en kækt konstrueret og fra nogle vinkler forfriskende historie føres vi ind i en klassisk sort/hvid korruptions/retfærdigheds-affære.
   

  På en repos i New York

  En nyundsluppet fange har stillet sig ud på en repos på et højhus i New York og påkalder sig hurtigt alles opmærksomhed. Men efterhånden bliver det klart for politiet, at manden ikke er en selvmorder - og at hans mission har flere undermissioner!

  Fut under kedlerne
  Der kommer godt fut under kedlerne et stykke inde i filmen: her fungerer det minutiøst koreograferede røveri upåklageligt lækkert og spændende.

  Højdefobisk inspireret
  Og i den højdefobisk inspirerede iscenesættelse opstår en del absurde men også morsomme øjeblikke - indtil det bagvedliggende korruptionsuldtæppe trækkes frem og bogstavelig talt lægger en dæmper for filmens puls. Pænt spillet, pænt håndværk. Mest smæk og troværdighed for skillingen i første time. Ed Harris kan opleves i en unuanceret men dog slibrig skurkerolle.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Action, Krimi, Thriller, 102 min.

  Dansk titel: Man on a Ledge
  Instr: Asger Leth Prod: Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian Manus: Pablo F. Fenjves Foto: Paul Cameron Klip: Kevin Stitt Mus: Henry Jackman