North (1994)

  Da en forældre-træt 11-årig dreng får en fantastisk chance for at søge efter nye forældre USA rundt, griber han chancen.


  OVERGEARET FAMILIEGEJL

  Purunge Elijah Wood og tilsvarende Matthew McCurley er kraftigt medvirkende til, at denne børne/familie-dramakomedie ikke lider den totale smeltedød. Wood lykkes flot med at bevare jordforbindelsen mellem overgearede voksne i et alt for rosenrødt-fantastisk plot.

   

  Et bemærkelsesværdigt bekendtskab

  Men ukendte Matthew McCurley er "North"s mest bemærkelsesværdige bekendtskab. I en stjernepræstation af en anden verden brager den 12-årige alt og alle som "drenge-bossen" Winchell, komplet med jakkesæt, slips og seler - og fuldstændig upåvirket af alle de voksne stjerner omkring sig.

   

  Holly-nuttet

  "North" er en rigtig Holly-nuttet og kramme-potentiel film, der sender Elijah Woods North det meste af USA rundt i jagten på et sæt nye forældre. Hans biologiske er slagsen er ikke meget bevendt. De vil hellere skændes over middagsmaden end ænse deres pode.

   

  Alle tiders chance

  Derfor udnytter North alle tiders chance: Han får nemlig muligheden for på egen hånd at afprøve nye forældre. Således kommer drengen både til Texas, Hawaii og Alaska. Og alle nye forældresæt får lidt prøvetid, men ingen sidder lige i skabet. Måske med lidt held at de hjemlige forældre kan oppe sig?

   

  Eksotiske locations

  De eksotiske locations er skam ægte nok, og "North"-filmholdet kom således vidt omkring. Ingen af forældreparrene i "Udkants-USA" er dog bemærkelsesværdigt morsomt skrevet. Her er ellers både Kathy Bates, Dan Aykroyd og Graham Greene på banen- for bare at nævne et trekløver.

   

  Pyssenysset morale

  Med en pyssenysset morale søger "North" at perspektivere det vigtige i, at forældre giver deres børn opmærksomhed - og dét endda i en tid før mobiltelefoni og labtop-helvede. Bruce Willis' multi-optræden i diverse rolle på drengens rejse fungerer passabelt. Med rigelige mængder sød-musik af Marc Shaiman.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024