Anja og Viktor - Brændende kærlighed (2007)

  Da Anja bliver gravid og samtidig vil forfølge en gylden karriere-mulighed, er Viktor tvunget til at blive hjemmegående husfar.


  FAIR 4'ER

  Sammenhængende film i serien:

  Kærlighed ved første hik (1999)
  Anja og Viktor (2001)
  Anja efter Viktor (2003)

  Anja og Viktor - Brændende kærlighed (2007)

  Anja og viktor - i medgang og modgang (2008)

  Love at First Hiccup (2009)

   

  Med den grufulde 3'er i "frisk erindring" er 4'eren i Anja og Viktor-serien et helt fair bekendtskab. Her har vi en historie, der nok er tynd, men som trods alt bærer filmen frem mellem de mange kvalitetsmæssigt svingende scener.

   

  Hjemmegående husfar

  Da Anja bliver gravid og samtidig vil forfølge en gylden karrieremulighed i reklamebranchen (hvor hun kun må tage to ugers barsel!), bliver Viktor nødt til at indstille sig på, at han skal være den hjemmegående. Derfor må han meddele sin brandkorps-chef, at han er væk fra jobbet i 6 måneder.

   

  Ikke lutter lagkage

  Men de totalt ombyttede kønsroller er ikke lutter lagkage, hverken for Viktor (der ikke rigtig kan finde sig selv) eller Anja, hvis bryster vådter af modermælk, hver gang hun ser en baby live eller på tv (hvilket er udfordrende, da hendes bureau netop arbejder på en ble-kampagne.)

   

  Ingen udvikling

  Typegalleriet er velkendt og helt uden udvikling, dog med den betragtelige forskel, at Anja og Viktor nu er med barn, hvilket giver et andet - og tiltrængt - fortegn i filmserien. Der er mange spøjse birollepersoner, der udelukkende er skrevet ind i filmen for at give den lidt farve - med begrænset succes.

   

  Mangler reel tænding

  Viktors besøg på et råt mandekursus, under ledelse af altid interessante Søren Malling, emmer en anelse af opfindsomhed, men mangler reel tænding. Ellers må man kigge forgæves efter scener og idéer, der overrasker. Helt som forventet også underkastet en lang række frygteligt støjende popsange (eller som oftest brudstykker af disse.)  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, Danmark, Komedie, Romantik, Børn på film, 82 min.

  Dansk titel: Anja og Viktor - Brændende kærlighed
  Instr: Niels Nørløv Hansen Prod: Regner Grasten Manus: Søren Frellesen Baseret på: roman af Dennis Jürgensen Foto: Torben Forsberg Klip: Line Schou Hillerbrandt Mus: Simon Ravn, Jakob Rønne
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation