Don't Tell Mom the Babysitter's Dead (1991)

  Da mammy drager til Australien, efterlades en flok uvorne unger alene hjemme - da babysitteren ret hurtigt kradser af.


  OVERSTADIG UNGDOMSFILM

  Ikke udelukkende håbløs, men temmelig overstadig børne/ungdomsfilm iscenesat af Stephen Herek. Da en lille kernefamilies mor rejser til Australien for at få et afbræk fra den amerikanske hverdag, efterlader hun en række halvstore unger og teenager alene hjemme.

   

  Overladt til sig selv

  Planen er dog, at en tilsyneladende sød gammel babysitterdame skal tage sig af dem. Men hun kradser ret hurtigt af, og nu er børn og unge overladt til sig selv - hvilket de synes er mega nice. Nu kan de nemlig fyre den max af - problemet er bare, at dét kræver penge, derfor tager den "modne" 17-årige Swell et arbejde som sekretær i et modefirma.

   

  Ny karriere

  Faktisk handler det meste af filmen om Swells nye karriere, som hun har fusket sig til, men som samtidig går overraskende godt. Det er bestemt klædeligt for komedien, at den søger væk fra det gennemskuelige kaos på hjemmefronten, og i Christina Applegates portræt af den djærve Swell finder vi også den største kilde til udstråling.

   

  Langt mellem snapsene

  Snapsene er der dog langt imellem, og filmen med den kækt lange titel er næppe en, ret mange vil ligge flad af grin over. Det er i de små situationer, at filmen vågner mest op - ikke mindst i det sprøde billede af start-90'erne, komplet med (ekstremt meget) tidstypisk popmusik.

   

  Skørtejæger uden situationsfornemmelse

  Joanna Cassidy overspiller helt utroligt meget som Swells chef, mens John Getz har den utaknemmelige opgave at agere skørtejæger uden situationsfornemmelse. David Duchovny kan opleves i en mikroskopisk birolle som ansat i Swells designfirma.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1991, USA, Komedie, Teenagere, Børn på film, 102 min.

  Dansk titel: Hurra! Babysitteren er død
  Instr: Stephen Herek Prod: Robert F. Newmyer, Julia Phillips, Brian Reilly, Jeffrey Silver Manus: Neil Landau, Tara Ison Foto: Tim Suhrstedt Klip: Larry Bock Mus: David Newman