The Karate Kid, Part III (1989)

  En knægt og hans karatemester er ved at starte en bonsai-butik, kun for at erfare at gammel nag spøger i kulissen, og håndkantslagene må støves af.


  VAG 3’ER

  Sammenhængende film:
  The Karate Kid (1984)
  The Karate Kid, Part II (1986)
  The Karate Kid, Part III (1989)

  The Next Karate Kid (1994)


  Denne ærgerligt vage afslutning på "Karate Kid"-trilogien er i store træk udvandet spin off uden meget på hjerte men rummer alligevel portioner af både hjerteligheden og ærligheden. Knægten Daniel (spillet af nu 28-årige Ralph Macchio!) vender hjem til USA sammen med sin læremester, Mr. Miyagi, efter en tur til Okinawa.

  Fred & idyl - eller..?
  Alt ånder fred og idyl - tilsyneladende! Men mens Miyagi er ved at realisere sin drøm at åbne en bonsai-butik, spøger gamle rivaler i kulissen, og snart må karaten støves af igen.

  Sød hverdagsdramatik
  Hævntemaet og den medfølgende karate-action er filmens mest umotiverede aspekter. Til gengæld er der overraskende meget sødme over hverdagsdramatiken, mens bonsai-træerne klippes til, og Daniel endnu engang scorer en lokal pige.

  Vellykket bjergfotografering
  Ikke mindst vellykket fotograferet bjerglandskabs-karatemeditation (og senere en regulær actionscene på afgrundens rand) bidrager til filmens generelt pænt overraskende niveau.

  Formlen holder
  Det er jo ikke stor filmkunst, og man kunne have ønsket sig en langt klogere historie, men formlen holder stadig og efterlader tilskueren med et lille sødt smil på læberne.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, USA, Drama, Action, Familie, Sport, Teenagere, 112 min.

  Dansk titel: Karate Kid III
  Instr: John G. Avildsen Prod: Jerry Weintraub Manus: Robert Mark Kamen Foto: Steve Yaconelli Klip: John G. Avildsen, John Carter Mus: Bill Conti