Kelly & Cal (2014)

  En nybagt forstadsmor med indebrændte frustrationer møder en ung fyr i kørestol, og de to opbygger en form for venskab.


  GLIMT AF ÆRLIGHED

  Velspillet og ærlig indie-film med noget på hjerte: "Kelly & Cal" fortæller en fin lille historie om et venskab i en overfladisk verden.

  Frustreret nybagt mor
  Den nybagte mor Kelly er noget frustreret over at gå alene hjemme i sit forstadshus, mens hendes karrieremand stort set aldrig er hjemme.

  Overemsig svigermor
  Og hendes svigermor er overemsig og hele tiden på vagt: har Kelly og den lille det nu godt, og gør hun det godt nok?

  Luftforandring
  I denne hverdag trænger Kelly i høj grad til luftforandring, og en dag møder hun teenageren Cal, der sidder i kørestol. De begynder at snakke lidt med hinanden og erfarer, at de måske kan mødes om det at være overset.

  Ægthed i førersædet
  Både Juliette Lewis og Jonny Weston lever sig beundringsværdigt ind i historien, hvilket er en helt væsentlig kilde til filmoplevelsens ægthed.

  Uventede drejninger
  For dramaet har ikke den helt stærke fremdrift og troværdighed, i hvert fald bliver det svært at forlige sig med den seksuelle undertone, efterhånden som den tager et par uventede drejninger.

  Underspillet
  Heldigvis er også dette tema holdt i den overvejende underspillede fortællestil, der præger hele filmen: ikke mange svinkeærinder og med ærligheden i førersædet.

  Små skæve smil
  Der er små skæve smil på læberne men også en smule irritation over de ind- og udviklende drejninger, historien tager, uden at den samtidig dybest set ikke kommer ud af stedet.

  Evig overvågning
  Komisk vellykkede detaljer omkring den emsige svigermors evige overvågning kulminerer i en ekstremt kælen sminkekrukkes besøg: Kelly skal have en makeover. Musikken dukker op med jævne mellemrum uden decideret at tage styringen.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, USA, Drama, Teenagere, 111 min.

  Dansk titel: Kelly and Cal
  Instr: Jen McGowan Prod: Adi Ezroni, Mandy Tagger Manus: Amy Lowe Starbin Foto: Philip Lott Klip: David Hopper Mus: Toby Chu