Le gamin au vélo (2011)

  En forsømt dreng på børnehjem og hos plejemor vil meget gerne hjem til sin far, men faderen vil ikke kendes ved ham.


  EN FORSØMT DRENG

  Festival-darling-broderparret Dardenne præsterer her en lille film om dysfunktionelle Cyril i klemme mellem fraværende far, kriminalitet og systemet.

  Ingen landvinding
  Ikke nogen landvinding af en film men med små åbninger i retning af en vis originalitet: "Le gamin au vélo" er generelt præget af en sløret troværdighed og tendenser mod det let krukkede.

  Et forsømt liv
  Det kommer blandt andet til udtryk i lovligt fantastiske begivenheder i Cyrils forsømte liv, i et mønster der er skræddersyet efter publikums forventede reaktionsmønstre.

  Let krukket
  Og det let krukkede opstår blandt andet, når en lille strofe af en Beethoven-klaverkoncert gentages en lille håndfuld steder i handlingen som en lille auteur-kommentar fra de kunstnerisk lystne Dardenne-brødre.

  Overbevisende spil
  Overbevisende spil fra særligt drengen Thomas Doret. De fleste voksne præsterer pænt, men rollerne har ingen kant.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2011, Belgien, Frankrig, Italien, Drama, Coming of Age, Børn på film, 87 min.

  Dansk titel: Drengen med cyklen
  Instr: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne Prod: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne Manus: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne Foto: Alain Marcoen Mus: Ludwig van Beethoven
  Priser
  • CAN - Grand Prize of the Jury
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering
  • GG-N - Bedste udenlandske film
  • RB-N - Bedste ikke-amerikanske film