Eye for an Eye (1996)

  Efter at datteren er blevet brutalt myrdet, tager moderen sagen i egen hånd. Morderen er nemlig blevet uretfærdigt løsladt.


  EFTER BOGEN

  Sally Field spiller langt under vanlig standard i denne gennemklichéhullede thriller om moderen, der vil have hævn over sin afdøde datter.
   

  Morder på fri fod

  Hun ved, at morderen er på fri fod. Man kunne ikke dømme ham, selvom DNA-testen pegede på ham. Hun begynder at skygge morderen og erfarer, at han går i nye planer om mord og voldtægt. Politiet kan ikke gøre noget.

  Selvforsvarstimer
  Kvinden skaffer sig en revolver og tager selvforsvarstimer, men hun bliver nødt til at vente på filmens actionklimaks, hvor morderen bryder ind. For hvis ikke hun skyder ham i selvforsvar, så risikerer hun årelang fængselsstraf.

  Gennem-usympatisk
  Ed Harris ser til fra sidelinjen som bekymret-loyal ægtefælle, mens politimanden, Denillo, forsøger at gøre sit bedste. Det bedste er bare ikke godt nok for Sally Field, som ikke kan klare Kiefer Sutherlands gennem-usympatisk fremstillede morder.

  Meget skarpt trukket op
  Alle roller er trukket så skarpt op, at det grænser til det grinagtige. Spændingen udebliver fuldstændigt på grund af de mange rædselsvækkende klichéer, der falder én efter én som på klokkeslag. En enkelt scene eller to rummer en smule nerve, men slet ikke nok til at retfærdiggøre filmen som helhed.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1996, USA, Thriller, Krimi, 96 min.

  Dansk titel: Eye for an Eye
  Instr: John Schlesinger Prod: Michael I. Levy Manus: Amanda Silver, Rick Jaffa Baseret på: roman af Erika Holzer Foto: Amir M. Mokri Klip: Peter Honess Mus: James Newton Howard