Killshot (2008)

  En sammenbidt lejemorder med indianske aner er på jagt efter et par, der ved for meget. Men en idiotisk partner stikker en kæp i hjulet.


  POTENT SPÆNDING

  Fladpandet velfungerende actionthriller, der spiller på genrens sikre kort men som også byder på virile hormoner og fint skuespil.
   

  Store udfordringer

  Lejemorderen Armand Degas har indianske aner og er bedre kendt som "Blackbird". Da Blackbird en dag møder den vanvittigt temperamentsfulde og tomhjernede forbryder, Richie Nix, begynder udfordringerne først for alvor at melde sig.

  Under FBIs beskyttelse
  De to jager nu et par, der ved for meget. Men da parret har skiftet identitet under FBIs beskyttelse, kræver det lidt detektivarbejde at finde frem til dem.

  Slikket & beregnende
  "Killshot" er generelt veliscenesat og fungerer langt hen ad vejen på sine lovligt anmassende præmisser. Det er potent spænding uden overflødige sidehistorier, og særligt Mickey Rourke overbeviser som den slikkede og beregnende lejemorder, der vistnok har følelser bag masken.

  Kropumulig & hjerneblæst
  Joseph Gordon-Levitt har også sine øjeblikke som den kropumulige og decideret hjerneblæste Richie Nix, men det er i Rourkes stenansigt og udstråling, at filmen henter sin egentlige identitet. Masser af tempo og canadisk vildmarksstemning: "Killshot" fungerer uden at efterlade sig filmhistoriske spor.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, USA, Action, Krimi, Thriller, 95 min.

  Dansk titel: Killshot
  Instr: John Madden Prod: Lawrence Bender, Richard N. Gladstein Manus: Hossein Amini Baseret på: roman af Elmore Leonard Foto: Caleb Deschannel Klip: Mick Audsley, Lisa Gunning Mus: Klaus Badelt