Træneren (2009)

  En håndboldtræner for et drenge-håndboldhold forgriber sig seksuelt på holdets målmand.


  DEN STORE SKAM

  Denne danske kortfilm har noget på hjerte; meget, at den er formet til også at fungere som undervisningsmateriale i landets skoler.

  Had og mørke
  Dét, som debutantinstruktøren Lars Kristian Mikkelsen fortæller med sin dramatiske film, er historien om svigt, tillidsbrud og pædofili. Men det er en smule forstemmende og ærlig talt uhyggeligt, at en film med udpræget et had og mørke skal vises til sagesløse børn og unge.
   

  Noget er galt!

  Niels er 14 år og målmand på et håndboldhold for store drenge. Træneren er ambitiøs og gavmild, når det er gået godt. Men en nat, hvor Niels overnatter hos træneren, vågner han midt i et lækkert blowjob, som han tilskriver sin pigekæreste. Men noget er galt!

  Lynchstemning
  Filmen gaber herefter over skyldfølelse, mistænkeliggørelse, pædofili og lynchstemning - sidstnævnte ikke så direkte, men det ligger lige under overfladen, at budskabet er: Træneren er et dumt svin og skal ned med nakken.

  Problematisk
  Et så ensidigt syn på det betændte tema er problematisk og lægger kun brænde på bålet til de mange snæversynede, der i forvejen mistænkeliggør samtlige mænd, der arbejder med børn og unge. Filmen er pænt spillet og har sine små fine øjeblikke af ægthed.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2009, Danmark/KortDok, Drama, Teenagere, Coming of Age, 33 min.

  Dansk titel: Træneren
  Instr: Lars Kristian Mikkelsen Prod: Carsten Holst Manus: Lars Detlefsen, Lars Kristian Mikkelsen, Mogens Rukov Foto: Lars Vestergaard Klip: Pernille Bech Christensen Mus: Niklas Schak, Tin Soheili
  Priser
  • RB-N - Bedste film