Epidemic (1987)

  To manuskriptforfattere har mistet deres manuskript og må rekonstruere det på kort tid.


  VON TRIERS SPÆDE FILMKUNST

  Det skinner tydeligt igennem, at Lars von Trier og hans gode ven og makker Niels Vørsel har haft det utrolig skægt under optagelserne til denne skæve og – må man erkende – svært fordøjelige film.


  Filmisk eksperiment
  Det er dumt og farligt at forsøge at tage "Epidemic" alvorligt. Filmen er udelukkende – og giver sig ikke ud for at være andet – et filmisk eksperiment, grundlæggende baseret på et "væddemål" om, hvorvidt det kan lade sig gøre at skyde en film for en million danske kroner.
   

  Under pres

  "Epidemic" er Lars von Triers anden spillefilm og handler om Lars (Lars von Trier) og Niels (Niels Vørsel), der kommer under pres, da deres filmmanuskript pludselig er gået tabt, og de bliver nødt til at gendigte det fra bunden – på en slidt skrivemaskine. Opgaven bringer dem vidt omkring, bl.a. til Tyskland, hvor de besøger vennen Udo (Udo Kier), og i kældrene under Rigshospitalet... i scener der på mange måder foregriber Riget (1994-2022).
   

  Begrænsede midler

  Von Trier arbejder yderst interessant med filmmediet og udnytter de begrænsede midler med stor, kreativ fortællerlyst. Lys og skygge, grynet fotografering, oprigtigt amatørskuespil: "Epidemic" er i sandhed en særpræget affære, en film der kun kan opleves fuldt ud af tålmodige sjæle.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, Danmark, Drama, 106 min.

  Dansk titel: Epidemic
  Instr: Lars von Trier Prod: Jacob Eriksen Manus: Lars Von Trier, Niels Vørsel Foto: Henning Bendtsen Klip: Thomas Krag, Lars Von Trier Mus: Richard Wagner