Jamesy Boy (2014)

  En teenager bag tremmer må vælge, om kriminaliteten eller det gode liv skal vinde, når han engang kommer ud.


  TREMME-MORAL

  Ikke videre vellykket fængsels/ungdomsdrama, der gerne vil være begge dele men i stedet vander ud i begge lejre.

  En bedre fremtid?
  14-årige James havner i noget snavs og snart også bag tremmer. Her kan han så mænge med sig med de få typer, der er til at stole på og måske lægge planer for en bedre fremtid.

  Hold hovedet koldt
  I fængslet er der også magtkampe og konstante fare for at blive stukket ned. For James - der i det virkelige livs kriminelle løbebaner har kælenavnet ’Jamesy Boy’ - gælder det om at holde hovedet koldt og undgå konfrontationer.

  På vej mod afgrunden
  Spencer Lofranco brænder ikke rigtig igennem i filmens dominerende hovedrolle. Det bliver aldrig en rigtig troværdig rolle, og det er selvsagt væsentligt for en film, der så gerne vil genfortælle det virkelige livs historie om en ung mand på vej mod afgrunden.

  Spring i tid
  De store spring i tid mellem James’ tid i fængslet og hans kriminelle karriere i tiden før fungerer heller ikke optimalt. Det er svært at engagere sig i en handling, der aldrig tør at falde helt til ro.

  Pæn intensitet
  Ind imellem opstår der lidt ud af det blå scener af en pæn intensitet, men som regel holdt tilbage fra en reel opblomstring af alle tænkelige genre- og personstereotyper.

  Savner gennemslagskraft
  Underlægningsmusik og lydbillede generelt svinger noget fra det tavse til det tilplasterede. Generelt er filmoplevelsen hæmmet af, at der ikke er ret meget af stoffet, der har gennemslagskraft.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, USA, Fængselsfilm, Krimi, Drama, Teenagere, 109 min.

  Dansk titel: Bag murene
  Instr: Trevor White Prod: Scott Mednick, Maria Norman, Wayne Rogers, Steven P. Seata Manus: Lane Shadgett, Trevor White Foto: Robert Lam Klip: Josh Noyes Mus: Jermaine Stegall