Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

  Øen, hvor man har parkeret verdens dinosaurer, er ved at brænde op i en aktiv vulkan. To mennesker sætter sig for at redde bestanden.


  EFTER GENREBOGEN

  Sammenhængende film:
  Jurassic Park (1993)
  The Lost World: Jurassic Park (1997)
  Jurassic Park III (2001)
  Jurassic World (2015)

  Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

   

  Andet kapitel i den nye Jurassic-franchise fortsætter ad samme actionmættede sti som sin forgænger fra 2015. Det er med andre ord helt efter bogen - andet ville ganske givet også skuffe masserne.

   

  Svært truede dinoer

  To djærve menneskedyr må på banen på den isolerede ø i Stillehavet, hvor man har parkeret en ordentlig bunke genopfundne dinosaurer. De store dyr er nemlig svært truede: Øens vulkan er i udbrud. Samtidig har pengeliderlige og dyremishandlende bagmænd sat en stor operation i søen.

   

  Kamp mod tid, lava og dinohumør

  Bagmændene vil kapre en række af dinoerne og sælge dem på auktion. Og det er ikke et lille beløb, sådan en fætter kan sælges for. I kamp mod tid, lava og ikke altid lige muntre dinosaurer må Owen, Claire og deres hjælpere virkelig lægge sig i selen.

   

  Imponerende teknisk niveau

  "Jurassic World: Fallen Kingdom" holder helt afgjort et imponerende højt teknisk niveau. Actionsekvenserne har ild i røven, bogstavelig talt, men der er stadig et stykke vej, før baggrunde og fantasidyr er helt troværdigt animeret.

   

  Plot uden overraskelser

  Plottet er uden overraskelser, spillet er stereotypt, spændingskurven markant. Det er ikke en filmoplevelse af episke dimensioner, men underholdningsværdien fejler bestemt ikke noget - særligt når fokus er på kæmpedyrene i deres fangenskab: Kræfterne er enorme og skræmmende.

   

  For fulde gardiner

  John Williams' velkendte Jurassic-tema stikker hovedet frem i en enkelt instrumental-version i handlingen - og ellers under slutteksterne for fulde gardiner. Originalmusikken står denne gang Michael Giacchino for, ganske forudsigelig genremusik i meget rig og overdøvende anvendelse.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2018, USA, Eventyr, Action, Science Fiction, Børn på film, Dyr på film, 128 min.

  Dansk titel: Jurassic World: Fallen Kingdom
  Instr: J.A. Bayona Prod: Belén Atienza, Patrick Crowley, Frank Marshall Manus: Derek Connolly, Colin Trevorrow Baseret på: karakterer af Michael Crichton Foto: Oscar Faura Klip: Bernat Vilaplana Mus: Michael Giacchino