Better Call Saul [4] (2018)

  En lidt lusket advokat-aspirant kæmper en brav kamp for at gøre karriere mellem selvfede og stinkende rige jurister.


  RO PÅ #4

  Sammenhængende i denne serie:
  Better Call Saul [1] (2015)
  Better Call Saul [2] (2016)

  Better Call Saul [3] (2017)

  Better Call Saul [4] (2018)

  Better Call Saul [5] (2020)

  Better Call Saul [6] (2022)

   

  Følt og underspillet holdes her også i 4. sæson det fænomenalt høje niveau: "Better Call Saul" er en blandt meget få krimi-dramatiske serier, der tør sætte sit lys under en skæppe og fortælle de mange små og store dramer uden at falde i klichéernes pøl.

   

  Ventetiden udnyttes

  Advokat-aspiranten Jimmy McGill er i fjerde sæson sat på "karriere"-mæssig pause, da han er blevet udelukket fra at praktisere jura. Men slår det Jimmy ud af spillet? Ikke for alvor - han har nemlig altid en, hvis ikke flere, planer for, hvad han udnytte ventetiden med, og det bliver bestemt ikke kedeligt.

   

  Ingen forcering

  Sammenvævningen med mesterserien Breaking Bad fortsætter ad samme spor - hele tiden uden at forcere eller udspartle alle de oplagte koblinger. Det er i de små detaljer, at vi møder det gamle og velkendte univers - og mødet giver nærved barnligt julefrydslys i øjnene.

   

  Overrasker og forfører

  "Better Call Saul" er ikke en amerikansk serie skåret ud af nogen standarder. I alt fra den særdeles elegante visuelle identitet (meget inspireret af Breaking Bad) til det følte skuespil både overrasker og forfører serien, episode efter episode. Nuancerne er knivskarpe - og perspektiverne uendelige.

   

  Særegen humoristisk undertone

  Med den særegne humoristiske undertone forstærkes de højdramatiske begivenheder yderst begavet, som oftes formidlet i den diminutive fortællestil - eller i både hoved- og birollespillernes sprængfarligt dygtige indlevelse i de skævt skrevne rollefigurer.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024