Better Call Saul [5] (2020)

  En lidt lusket advokat-aspirant kæmper en brav kamp for at gøre karriere mellem selvfede og stinkende rige jurister.


  RO PÅ #5

  + PLUS: teknik | enkelt fortalt | spil | ikke meget musik
  -MINUS: musikanvendelse ind imellem udtalt

   

  Sammenhængende i denne serie:
  Better Call Saul [1] (2015)
  Better Call Saul [2] (2016)

  Better Call Saul [3] (2017)

  Better Call Saul [4] (2018)

  Better Call Saul [5] (2020)

   

  5. sæson af den vanedannende, veldrejede "Better Call Saul" er skåret helt over samme formel som sine 4 forgængere. Det er enkelt sat op, men samtidig kompliceret fortalt, og det tekniske niveau er slet og ret fænomenalt.

   

  Nye karriereveje

  Vores noget luskede tøffelhelt og jurist Jimmy McGill finder nye karriereveje i sæsonen og erfarer samtidig, at visse klienter kan være mere krævende end andre. Men han går ikke af vejen for at engagere sig i narkokartellerne (alt andet lige ligger hovedmarkedet lige om hjørnet: Mexico.)

   

  Aparte og livstruende situationer

  Det afstedkommer en række yderst aparte - og også livstruende - situationer, mesterligt kulminerende i 8. episode "Bagman". Men sæsonen er hele tiden i fin balance mellem det højspændte og det jordnære, hvilket sammenholdt med det høje niveau gør den til en udsøgt opslugende kriminaldrama-affære.

   

  Blændende spil

  Igen er det blændende skuespil et bærende element, ligesom de evige optrin hen imod serien Breaking Bad (2008-2013) vækker begejstring for fans, der har set det hele og ønsker mere af samme gode skuffe.

   

  Små lækre introer

  Varen leveres næsten til UG, og i flere episoder er der kun en minimal anvendelse af underlægningsmusik - igen et (næsten) gennemgående fravalg og et meget stort plus. De mange lækre, små introer med stof til eftertanke og perspektivering er en evig kilde til æstetisk pirring.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022