4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Better Call Saul [2. Season] (tvs)
En lidt lusket advokat-aspirant kæmper en brav kamp for at gøre karriere mellem selvfede og stinkende rige jurister.
RO PÅ #2

Sammenhængende i denne serie:
Better Call Saul [1. Season] (2015)
Better Call Saul [2. Season] (2016)

Anden sæson af "Better Call Saul" fortsætter ufortrødent i den helt igennem jordnære og rolige tone, der er kendetegnende ved omhyggelighed, ro og ærlighed i både billeder og lyd.

Uortodoks advokat
Der er stadig et stykke vej, før vi lapper over med handlingen i Breaking Bad (2008-2013) (tvs). Endnu er den noget uortodokse advokat Jimmy McGill i sin vorden, rent karrieremæssigt, og han er kun lige ved at finde et leje, hvor han kan tilfredsstille sin lette fortolkning af love og regler.

Gennem svingdøren
Således følger anden sæson Jimmys tur ind og ud gennem advokatgerningens svingdør og hen imod en realiseret drøm om egen virksomhed. Men sæsonen er ligeså meget fokuseret omkring forholdet mellem Jimmy og storebroderen Chuck, som Jimmy er nødt til at løbe om hjørner med for at forfølge sin drøm.

Elektricitetsfobien tager overhånd
Chucks særlige hysteriske elektricitets- og strålingsdiagnose (eller rettere fobi) tager efterhånden overhånd, og det kan Jimmy måske udnytte til noget konstruktivt.

Uskyldig parkeringsvagt?
Samtidig følger vi den tilsyneladende uskyldige parkeringsvagt Mike Ehrmantraut, der lever et dobbeltliv og efterhånden er tæt på at kunne få skovlen under nogle af de helt tunge bagmænd.

Stor opfindsomhed
"Better Call Saul" er stort set fritaget for underlægningsmusik og er ligesom "Breaking Bad" meget fokuseret på nærbilleder, detaljer og stemninger, som de kommer til udtryk i det støvede og varme New Mexico. Fotograferingen er både elegant og virtuos, og klippeteknikken præget af stor opfindsomhed.

Sidder lige i skabet
Bob Odenkirk glimrer i hovedrollen i lige dele samvittighedsløshed og kærlighed - ofte fanget i et skisma mellem begge. Jonathan Banks’ udtryksløse kriminelle parkeringsvagt sidder lige i skabet, ligesom Michael McKean er et helt igennem troværdigt fobisk islæt. Rhea Seehorn har udviklet sin advokatrolle i en fint kantet retning til anden sæson.

Energi & spænding
Et af de store drives for serien er selvsagt, at den peger i retning af mesterserien, "Breaking Bad". Vi er i årene inden Walter White går amok og ved, at vi efterhånden vil få flere og flere hints i retning af det allerede kendte, og det skaber energi og spænding.
Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Better Call Saul [2. Season] (tvs)

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
2016, USA, Drama, 500 min
Dansk titel: Better Call Saul [2. sæson] (tvs)
Instr: Vince Gilligan m.fl. Prod: Nina Jack  Manus: Vince Gilligan m.fl.  Foto: Arthur Albert  Klip: Kelley Dixon, Skip Macdonald  Mus: Dave Porter  
Medvirkende:
Bob Odenkirk (Jimmy McGill)
Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut)
Michael McKean (Chuck McGill)
Rhea Seehorn (Kim Wexler)
Patrick Fabian (Howard Hamlin)
Clea DuVall (Dr. Cruz)
Rex Linn (Kevin Wachtell)
Mark Margolis (Hector Salamanca)
Brendan Fehr (Bauer)
Ed Begley Jr. (Clifford Main)
Ann Cusack (Rebecca McGill)
Raymond Cruz (Tuco)
Kerry Condon (Stacey Ehrmantraut)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.